Kinderen Leren Van Onze Voorbeelden, Niet Van De Uren Die We Met Ze Doorbrengen

Men, Women, and the Soul's CorrectionEen vraag die ik ontving: Als iemand intensief bezig is met correctie door middel van de methode van Kabbalah, dan kan hij niet zoveel tijd besteden aan zijn gezin, zijn kinderen en hun opvoeding. Hoe ontvangt een kind dan al het nodige van zijn of haar vader? Hoe help ik mijn vrouw over haar angst heen en help ik haar accepteren dat het voor haar man noodzakelijk is om het grootste deel van zijn vrije tijd aan spirituele ontwikkeling te besteden in plaats van aan het gezin?

Mijn Antwoord: In de moderne wereld moeten we niet klagen over het feit dat een Kabbalist niet zoveel tijd kan besteden aan zijn vrouw en zijn gezin, omdat hij werkt om hen van het materiële te voorzien, en studeert om hen van het spirituele te voorzien. In beide opzichten ontvangt de vrouw wat haar man verdient.

Wie in de high-tech industrie werkt, heeft het net zo druk. Trouwens, kinderen leren van het voorbeeld dat volwassenen hen geven, dus het doet er niet toe hoeveel uren je met ze doorbrengt. Een kind voelt wat voor jou het belangrijkste in het leven is, en dat neemt hij op.

Wat jouw vrouw betreft, hoe meer tijd je aan haar wijdt, hoe slechter zij zich zal voelen. Je moet de aard van de mens begrijpen. Grote kans dat het probleem daarin zit dat je gewoonweg het doel van het bestuderen van Kabbalah niet begrijpt. Mijn raad aan jou is: denk aan de noodzaak en het nut van spirituele studie, in plaats van je ertegen te verzetten.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Man, Woman and Divinity Between Them
Laitman.com Post: Is There Such a Thing As a Happy Childhood?
Kabbalah on Education
Relationships: “Upbringing”
Article: “Dope ‘em or Answer Them”

One Comment

  1. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: Kinderen Leren Van Onze Voorbeelden, Niet Van De Uren Die We Met Ze Doorbrengen […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed