Hoe Verbinden We De Punten In Onze Harten?

Mutual Guarantee in a Virtual GroupDrie vragen die ik ontvangen heb over het groepswerk:

Vraag: U zegt: “Verbind je niet door middel van je lichaam, maar door middel van “het punt in het hart” – jullie moeten voelen dat ze samen zijn.” – Hoe doen we dit?

Mijn Antwoord: Het punt in het hart is een Reshimo (herinnering) van een voorbije spirituele staat. Echter nu verlangt het naar de Schepper, de spirituele vervulling, op een egoïstische wijze. Met behulp van de groep, moet je je proberen te verbinden met deze verlangens naar de Schepper, ook al zijn ze egoïstisch. Samen met de groep, verdring je al je andere wensen van deze wereld. Je verheft de Schepper en betuttelt deze wereld.

Als gevolg, begint iedereen te voelen dat het wezenlijk van belang is Hem te onthullen en dit zal je naar het doel brengen. Zie Baal HaSulam’s Brief vanaf pagina 70: “Ik Ben Ziek van Liefde“. Het is een egoïstisch streven, net zoals wanneer een man verenigt smacht te zijn met de vrouw waar die van houdt! Niets meer wordt er van ons gevraagd, omdat de eigenlijke correctie van onze egoïstische aard naar gelijkheid met de Schepper verricht wordt door het Hoogste Licht (Ohr Makif) – zie punt 155 van “De Inleiding tot Talmud Eser Sefirot“. Het heeft ons geschapen en alleen Het kan ons corrigeren! Het wacht op ons verlangen en onze bereidheid!

Vraag: Wat is het verschil tussen het annuleren van zichzelf voor een Bnei Baruch groep en het wegcijferen van zichzelf voor andere groeperingen, die dezelfde ideeën van gelijkheid erop na houden?

Mijn Antwoord: Het verschil zit in het doel van de groepen en de methode van het verwerven ervan.

Vraag: Wat moeten we doen als we vrienden ontmoeten, maar er geen verbinding is tussen de punten in het hart en deze ontmoeting een pijnlijk en saai toneelstukje wordt? Wordt dit nog steeds beschouwd als een poging tot wederzijdse garantie, eenheid, het overwinnen van het ego, of is het beter om überhaupt niet naar zulke ontmoetingen te gaan?

Mijn Antwoord: Het zal niet uit zichzelf gebeuren, je moet er moeite voor doen en eraan werken. We werken tegen ons ego is, en tenslotte is dit niet bepaald: “liefde op het eerste gezicht”.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: How Do You Avoid Becoming Relaxed On the Path?
Lesson on Article “Attaining the Unity of the Universe”
Baal HaSulam Article: “The Arvut (Mutual Guarantee”

icon for podpress  Rungs of the Ladder [38:05m]: | Download

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Hoe Verbinden We De Punten In Onze Harten? Laitman.com Post: Regardless of the Internet, The Real Connection Happens “Soul to Soul” […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Hoe Verbinden We De Punten In Onze Harten? Laitman.nl Artikel: Onze Verlangens Komen Van De Samenleving Wondrous Wisdom: “Eight Beginning […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed