Het Vaticaan Accepteert Darwin’s Theorie, Maar Kabbalah Doet Dit Niet

there-are-no-creatures-on-other-planets1In het Nieuws (van Times Online): Het Vaticaan heeft toegegeven dat Charles Darwin het bij het rechte eind had toen hij beweerde dat de mens afstamt van de apen. Een belangrijke ambtenaar verklaarde gisteren dat Darwin’s evolutietheorie verenigbaar is met het Christelijke geloof, en zelfs terug gevoerd kan worden tot aan St. Augustine en St. Thomas Aquinas. “In feite is het zo dat wat wij bedoelen met evolutie, de wereld is zoals hij geschapen is door God,” zei Aartsbisschop Gianfranco Ravasi, hoofd van de Pauselijke Raad van Cultuur.

Mijn Commentaar: Niemand stamt af van iets anders dan van zijn eigen Reshimot – informatie genen. De Reshimot ontrafelen zich als een ketting, van klein naar groot, dat leidt naar alles dat bestaat.

Echter, omdat we de ketting van de Reshimot niet zien, zien we een plaatje waarbij de soorten “van elkaar afstammen,” terwijl in werkelijkheid we “na elkaar” voortgebracht worden. Kabbalisten hebben dit reeds duizenden jaren geleden uitgelegd – zie deel 3 van Talmud Eser Sefirot.

De wereld is door de Schepper geschapen en elk wezen is ook door de Schepper, of de Natuur, geschapen. De enige materie van de schepping is het verlangen, dat zichzelf ontwikkelt en zich laat zien door het creëren van een uiterlijke verschijning (een lichamelijke schil) volgens zijn eigen eigenschappen. Echter zien we niet de krachten van het verlangen en zien we alleen de externe schillen. Daarom denken we dat ze van elkaar afstammen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: New Research Puts the Darwinian Theory In Question
Laitman.com Post: Creation and Evolution
Laitman.com Post: The Development of Reshimot Through History
Article: “Perfection and the World”

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Het Vaticaan Accepteert Darwin’s Theorie, Maar Kabbalah Doet Dit Niet  Laitman.nl Artikel: Darwin’s Theorie Werkt Niet Meer In Onze Tijd  The Path of Kabbalah: […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Het Vaticaan Accepteert Darwin’s Theorie, Maar Kabbalah Doet Dit Niet Laitman.nl Artikel: In De Evolutie Is Er Geen Weg […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: