De Expansie Van De Ruimte En De Financiële Crisis: Een Vergelijking

war2Onze wereld (het heelal) begon met het ontstaan van een lege ruimte. Deze ruimte bestond daarvoor niet. Zij ontstond uit de Hoogste Dimensie, in de vorm van een rudimente informatie (een Reshimo– een achtergebleven indruk), die uitzette en zo leegte schiep – een ruimte voor het heelal.

Er bestaat een hele bekende term in de economie die het ontstaan van zulk een ruimte voor een nieuwe wereld benoemt: “inflatie”, wat betekent: “plotselinge expansie”. Dit komt van het Latijnse woord “inflatio” – “opblazen”. Juist dit vindt ook plaats in materiële processen, waar “inflatie” de geboorte is van de nieuwe toestand van de mensheid.

Eerst neemt de ruimte in omvang toe (net zoals de voorraad geld tijdens een crisis toeneemt).
Dit zorgt enkel voor een toename van de ruimte die later wordt gevuld met materie (of, in de economie, dit zorgt enkel voor de voorraad geld, maar niet voor producten of diensten). Nadat de ruimte door inflatie is uitgezet, begint het proces van de verschijning van materie, ten koste van de energie van het zwaartekrachtveld (of, in de economie, de mensen realiseren zich wat de aard van de crisis is en ze scheppen nieuwe sociaal-economische relaties, gebaseerd op geven en liefde, en dit stelt hen in staat om leven te voelen op het Hoogste Niveau, boven de materie).

De expansie brengt een nieuw zintuig voort: de ziel, die een nieuwe wereld, of een nieuwe realiteit waarneemt, buiten tijd, ruimte en beweging (de parameters van onze wereld). De ziel ervaart een eeuwig en volmaakt bestaan, dat niet door deze parameters beperkt wordt.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Quantum Physics: A Journey to Flatland
Laitman.com Post: We Are In the Center of All the Worlds

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: