Behalve Kabbalisten Is Alles En Iedereen Engel

freedom

Nieuwsbericht (van Phantoms & Monsters): het Argentijns Centrum voor de Bestudering van UFO’s (het CEUFO) kreeg een email van een fotograaf (Fabián Romano) die beweerde een vreemd wezen met zijn camera te hebben vastgelegd toen hij rond het vliegveld van Macachin aan het fotograferen was. Het CEUFO heeft het beeld geanalyseerd en verklaarde dat het een foto was van een vliegend “wezen”. Ze zeiden ook dat het beeld er een was met een “hoge graad van vreemdheid”.

Mijn Commentaar: Spiritualiteit is kracht die niet met materie bekleed is. Die krachten dalen naar ons af uit hun bron – de Schepper, en ze worden “engelen” genoemd (in het Hebreeuws is dat “Malach” in het enkelvoud, “Malachim” in het meervoud). Wij kunnen deze krachten zelf niet zien of waarnemen, alleen hun invloed, hun manifestatie in materie. Het lijkt op de manier waarop we alleen de invloed waarnemen van een magnetisch veld of een zwaartekrachtveld, maar niet deze velden op zich.

Op dezelfde manier nemen we de Schepper waar – in ons verlangen naar geven en naar liefde. Zo wordt deze kracht van Goedheid, Liefde en Geven in ons onthuld. Deze openbaring in ons wordt : “het gedeelte van de Schepper van boven” genoemd, ofwel de ziel. Je ziel waarnemen, een ziel hebben, of de Schepper waarnemen – dit is allemaal één ding (Israël, de Thora en de Schepper zijn Eén). Het “Voorwoord op het Boek van Zohar” spreekt over onze waarneming, en legt uit dat alles binnen ons wordt waargenomen, en niet buiten ons. Dat laat dus geen ruimte voor “wonderen”! In deze wereld is alles prozaïsch en kaal. Maar wanneer je de Hoogste Wereld onthult, dan zul je daar echte wonderen ontdekken.

En er is nog een andere verklaring: Alle krachten in de wereld (de krachten die met materie bekleed zijn, die we kunnen waarnemen) zijn ook engelen. Zelfs de minerale, vegetatieve en animale niveaus van de natuur, inclusief de mens, zijn engelen, omdat ze volledig door de Schepper worden beheerst. Dus wie is er dan géén engel? Alleen een Kabbalist, omdat hij onafhankelijk wordt, een Mens (Man: Adam, iemand die gelijkvormig is aan de Schepper), iemand die onafhankelijk van de Schepper is. Een Kabbalist is meer den een kracht of een boodschapper van de Schepper en dus is een Kabbalist geen engel.

Op een keer gingen Rabash en ik naar een dierentuin om over de wortels en takken in beide werelden te spreken. Toen hij daar aankwam, riep hij uit: “Zoveel engelen bij elkaar!”

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: There Are No Images In the Spiritual World
Laitman.com Post: Don’t Get Lost In All the Angels
Baal HaSulam Article: “The Essence of the Wisdom of Kabbalah”
The Introduction to the Article “The Preface to the Wisdom of Kabbalah”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed