Wie Gelooft Er In God?

The Moral Norms of a KabbalistEen parabel: Er was eens een zakenman in een klein Amerikaans stadje die besloot om een café te openen. Maar in dezelfde straat stond een kerk en dat was een probleem. Want natuurlijk waren de kerkelijke autoriteiten hier niet gelukkig mee, en in elke preek riepen ze de burgers op om tegen de opening van de bar te protesteren, en om te bidden dat God de immorele zakenman zou straffen.De dag voor de Grote Opening, was er een verschrikkelijk onweer. Plotseling sloeg de bliksem in en het café brandde tot de grond toe af.
De kerkelijke autoriteiten waren verheugd maar hun feestelijkheden duurden niet lang, want de eigenaar van het café klaagde hen aan, en eiste genoegdoening voor zijn verlies. Natuurlijk ontkenden de kerkelijke autoriteiten elke verantwoordelijkheid in deze zaak.

Nadat de rechter beide partijen gehoord had merkte hij op: “Het lijkt bewezen dat de cafébaas wel in de macht van het gebed gelooft , maar de kerkelijke autoriteiten niet!”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed