We Staan Op De Drempel Van Een Bijzondere Ontdekking

man1Men ontvangt alle verlangens van het “menselijke” niveau uit de omgeving, en als men deze verlangens gebruikt om andere te baten, ervaart men een genot dat 620 maal groter is, dan het genot dat de persoon voor zichzelf ontvangt.

“Binnen zichzelf” kan de persoon alleen deze wereld waarnemen, maar “binnen in anderen”, kan men de Hoogste Wereld waarnemen. Dit is waarom de wereld vandaag op het punt van een bijzondere ontdekking staat: als we van anderen houden, zoals we van onszelf houden, zullen we de Hoogste, Eeuwige en Perfecte Wereld ontdekken.

We moeten onze verlangens niet onderdrukken, maar deze corrigeren en op een juiste manier gebruiken. Vandaag is het egoïsme bereid om de hele wereld op te slokken, we zijn reeds in staat om onszelf te transformeren en de eeuwige vervulling te verwerven. We moeten alleen beseffen dat het lichaam alleen de vitale levensbenodigdheden nodig heeft, daar waar al ons andere genot pas ontdekt wordt als we buiten onszelf komen.

De financiële crisis laat ons zien dat het geld de verbinding is tussen ons. De ramp dient onder “onze huid te kruipen”, omdat we anders zullen doorgaan zoals we tot nu toe hebben gedaan. Het is vergelijkbaar met het verhaal van de Farao, die verslagen werd door tien plagen, om uiteindelijk de Joden toe te staan hem te verlaten. Daarom is de crisis nog niet voorbij, de echte slagen liggen nog voor ons. We voelen nog steeds niet dat de wanorde van de banken, klimaat problemen, het uiteenvallen van de familie eenheid, depressie, drugs en de crisis wat betreft wetenschap en onderwijs – het gemeenschappelijke resultaat zijn van een verstoorde verbinding tussen de mensen.

De wetenschap van Kabbalah stelt ons in staat om het kwaad te herkennen, zonder er daadwerkelijk door opgeslokt te worden. We moeten als onze inspanningen leveren om aan de mensen uit te leggen dat “Iedereen de wereld nodig heeft, en dat de wereld iedereen nodig heeft”. Mensen moeten inzien dat de verlossing ligt in het verenigen met elkaar.

De problemen van de wereld zullen variëren in overeenstemming met ons vermogen om de wereld een geneesmiddel aan te bieden: de methode voor correctie. De wetenschap van Kabbalah stelt ons niet alleen in staat om de problemen van de wereld op te lossen, maar om ze ten gelde te maken, en de Spirituele Wereld te onthullen. Dit is inderdaad “de onthulling van de Schepper aan de schepsels in deze wereld”, wat de definitie is van de essentie van Kabbalah. Essentieel, is de Schepper de juiste connectie tussen de mensen.
We moeten ons met de wereld en zijn lijden verbinden, en de oplossing op alle mogelijke manieren proberen uit te leggen. We kunnen rampen in de spirituele dimensie onderscheiden en daar met ze te maken krijgen, zonder dingen zich te laten ontwikkelen tot fysieke tragedies. Alles is afhankelijk van de verspreiding van de wijsheid van Kabbalah.

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: We Staan Op De Drempel Van Een Bijzondere Ontdekking  Laitman.nl Artikel: De Behoefte Aan Eén Globaal Onderwijs […]

  2. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: We Staan Op De Drempel Van Een Bijzondere Ontdekking […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed