Wat Moet Iemand Doen Die Een “Altruïst” Is?

thin lineEen vraag die ik ontving: Als iemand die worstelt met zijn altruïstische egoïsme, wil ik graag weten wat u aanraadt, wanneer wij onszelf uitputten totdat wij voor niemand meer iets kunnen betekenen? Mijn moeder zei altijd: “Als je niet voor jezelf zorgt, kun je ook niet voor anderen zorgen.” Ik kan nog steeds de magische grens niet vinden die me waarschuwt op te houden met het zorgen voor anderen, en voor mezelf te zorgen.

Mijn Antwoord: Zonder het Hoogste Licht zul je niet kunnen veranderen, maar zul je je egoïsme altijd op een manier gebruiken die altruïstisch lijkt, maar waaronder egoïsme schuilgaat. Alleen het Hoogste Licht dat het egoïsme geschapen heeft, kan het corrigeren. Wij trekken het Hoogste Licht aan door onze studie. Wij moeten het bij voorbaat eens zijn met de wijze waarop het ons zal veranderen, want op dit moment kunnen we ons onze nieuwe, altruïstische vorm niet voorstellen.

Daarom moet je alleen studeren en minder “zorgen voor” anderen, totdat je begrijpt hoe je dat op de juiste manier moet doen. Sommige mensen zijn niet in staat om te studeren; zij kunnen alleen “handelen”. Zij moeten de raad van Kabbalisten opvolgen, over hoe anderen te helpen. Anders zal de hulp schade toebrengen aan gever en ontvanger.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Source of All the World’s Problems
Laitman.com Post: The Book of Zohar. Chapter “Raising a Prayer” – 2
The Path of Kabbalah – Chapter 3.1 “Altruism”
Free online Kabbalah course

icon for podpress  Giving and Receiving [4:48m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Volgend bericht: