Wat Hebben Een Gezonde Geest En Een Gezond Lichaam Met Kabbalah Te Maken?

What Do a Healthy Mind and Body Have to Do With Kabbalah?

Vragen die ik ontvangen heb over de relatie tussen lichaam, geest en spiritualiteit:

Vraag: Wat is een goede houding ten aanzien van ons lichaam? Het lichaam is de meest perfecte machine in de wereld. Elke cel erin werkt als een volmaakt systeem, misschien zelfs als een hele kosmos. Daarom is het moeilijk voor mij, om het als slechts “een dier” te beschouwen.

Mijn Antwoord: Je moet eraan denken als aan een waardevol dier, dat bestaat om het werk te doen. Je moet er voor zorgen (maar het niet verwennen!) – het wassen, het voeden, etc. – en ervan eisen dat het zijn werk doet.

Vraag: Moet iemand eerst alle, of althans de meeste van zijn psychologische problemen oplossen voordat hij zich tot Kabbalah wendt?

Mijn Antwoord: Als een persoon geestelijk gezond is, zal Kabbalah zijn psychologische problemen oplossen. Maar als hij een geestesziekte heeft, dus als zijn hersenen niet goed functioneren, kan hij geen Kabbalah studeren. In dat geval zou ik hem aanraden dingen te doen die zijn geest ontspannen en meer te sporten of fysiek actief te zijn.

Vraag: U zegt dat er geen verband bestaat tussen spiritualiteit en stoffelijkheid. Hoe kan dan een gecorrigeerde intentie de gezondheid van het fysieke lichaam beïnvloeden?

Mijn Antwoord: Doordat alles in onze wereld het gevolg is van de invloed van het Hoogste Licht – Ohr Makif. De mens is een onderdeel van het geïntegreerde systeem van Adam, de enkele ziel. Daarom kan hij ziek worden en lijden, zelfs als hij rechtvaardig is, omdat hij samen met anderen die nog niet gecorrigeerd zijn, onderdeel is van één enkele organisme.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Kabbalah – The Cure for Any Affliction
A Talk with Rav Michael Laitman: Exodus – From Physical to Spiritual
Body and Soul – a Booklet

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed