Ware Zorg Is Anderen Helpen Zich Te Ontwikkelen, In Plaats Hen Liefdadigheid Te Geven

RussiaNieuwsverslag (van rpmonitor.ru): Het is een paradox, dat de meeste naties waar men hongersnood lijdt, tot de rang behoren van lange termijn leveranciers van agri-culturele producten aan het Westen. Aangezien ze zelf geen voedselproducerende industrie bezitten, worden ze gedwongen hun oogst tegen een schijntje te verkopen. De lijst van deze leveranciers omvat de voormalige kolonies en beschermelingen van de Westelijke krachten, die tegenwoordig schijnheilig genoeg bestempeld worden als de “ontwikkelende naties”. Volgens VN FAO en de VN economische commissies voor Afrika, West Azië, Latijns Amerika, de Cariben en de Sahel Raad, zijn de potentiële reserves van deze naties voldoende om minstens de helft van de wereldsbevolking te voeden. Indien deze landen moderne agrochemische industrie en voedselproductie ontwikkelen, zullen ze het gevaar van hongersnood uit de weg gaan.

Mijn Antwoord: Voor anderen zorgen, betekent hen helpen zich te ontwikkelen, in plaats van hen “een bot toe gooien” ofwel aalmoes, wat hen alleen afhankelijker zal maken. De Thora verplicht de ouders het zeker te stellen dat hun kinderen een beroep zullen leren, en dan ermee op te houden hen te voeden! Anders, zullen de kinderen onontwikkeld blijven.

We moeten eindelijk de hele wereld als een geheel beginnen waar te nemen, in plaats van afgescheiden landen, continenten, rassen en naties. Dit is hoe het er aan de binnenkant uitziet; dit is zijn ware structuur. Precies deze waarneming of gebrek eraan bepalen de staat waar we ons in bevinden.

Een vraag die ik ontvangen heb: Als de ontwikkelde landen een goede levensstandaard zouden bieden, aan de niet-ontwikkelde landen, zal dit hun vermogen om zich te ontwikkelen wegnemen. Is dit de soort “hulp” die we momenteel aan Afrika bieden? Wat zou dan de juiste manier om te helpen zijn?

Mijn Antwoord: Gedraag je op dezelfde wijze als je binnen in je familie – dan kan je niet verkeerd zitten!

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Does Charity Really Help Anyone?
Laitman.com Post: What Would It Take to Feed Everyone In the World?
Laitman.com Post: When Will Hunger Start Affecting Us?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed