Waarom Mijnheer Obama baat kan hebben bij het Studeren van Kabbalah

obama_wpDe pas gekozen president van de Verenigde Staten, Barack Obama, schrijft in zijn boek, “De Herovering van de Amerikaanse Droom” (Audacity Of Hope – Thoughts On Reclaiming The American Dream):

“Als antwoord, lachte ik dan meestal en knikte en zei dat ik de scepsis wel begreep, maar dat er nog een andere politieke traditie bestaat en altijd bestaan heeft, een traditie die de stichting van de Verenigde Staten en de burgerrechtenbeweging omvat: de traditie die uitgaat van het simpele idee dat we een belang hebben in elkaar, en dat hetgeen ons verbindt groter is dan hetgeen ons scheidt, en dat als genoeg mensen in dat idee geloven en ernaar handelen, dat we dan misschien niet elk probleem kunnen oplossen maar dat we wel iets gedaan kunnen krijgen.”

Does Charity Really Help Anyone?Mijn Commentaar: Door de menselijke geschiedenis heen, van de oudheid tot op de dag van vandaag, waren er vele mensen die beseften en beschreven wat de bron was van het lijden en van de crisissen die plaats vonden in de maatschappij en in de Natuur als geheel. Deze oorzaak is de egoïstische aard van de mens.

Maar er zijn in onze wereld geen middelen om het menselijke egoïsme te corrigeren. Alleen het Hoogste Licht, dat dit egoïsme geschapen heeft, is hiertoe in staat. En er is maar één methode in de wereld die kan zorgen dat de invloed van het Licht ons egoïsme raakt – de Wetenschap van Kabbalah. De bedoeling van Kabbalah is om de Schepper – de eigenschap van liefde en schenken- aan de mens in deze wereld te openbaren (zie het begin van het artikel, “De Essentie van de Wijsheid van Kabbalah”.

Dus als de nieuwe Amerikaanse president van plan is om de wereld te verbeteren, dient hij kennis te nemen van Kabbalah. Anders zullen de dingen uitpakken zoals ze tot nu toe uit hebben gepakt.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Obama: A Chance for Hope or Another Disappointment?
Laitman.com Post: Economists Say Beautiful Words, But Cannot Implement Them

One Comment

  1. […] Materialen Laitman.nl Artikel: Waarom Mijnheer Obama Baat Kan Hebben Bij Het Studeren Van Kabbalah Laitman.nl Artikel: Behalve Kabbalisten Is Alles En Iedereen Een […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: