Vrouwen Moeten Ook Eenheid Met De Schepper Verwerven

womenVragen die ik ontving betreffende spiritualiteit van vrouwen:
 
Vraag: Verwijst het woord “man” dat wordt gebruikt in de Kabbalistische teksten ook naar vrouwen? Bijvoorbeeld, “als een man een Rishimo voelt, dan is hij waardig om spiritualiteit te bereiken, de Hoogste Wereld te ervaren en de werkelijkheid te begrijpen” (dit is een citaat uit het boek Kabbalah voor de Student, Introductie van Pticha).
Mijn Antwoord: Zonder twijfel, alle mensen – mannen en vrouwen – moeten aansluiting met de Schepper bereiken. Het enige verschil is dat mannen meer te corrigeren hebben dan vrouwen, volgens de structuur van hun ziel. Vraag: ik hoorde dat u het niet goedkeurt dat vrouwen in de avond studeren. Klopt dat? Antwoord: Iedereen kan studeren wanneer het hem of haar uitkomt. Maar omdat het noodzakelijk is voor de mannen om zich met elkaar te verbinden is het voor hen de beste tijd samen met ons te studeren.
 
Vraag: Het egoïsme van de man en moeilijkheden worden onthuld in relatie met de groep. Op welke manier en relatie met wie wordt het egoïsme van de vrouw onthuld?
Mijn Antwoord: Haar egoïsme wordt onthuld in relatie met een man of met het mannelijke deel van de groep. In die zin dat de mannen de bron zijn van spirituele vooruitgang van de vrouw. Door zich in te zetten om spiritueel vooruitgang te boeken realiseert een vrouw zich dat zij dit enkel kan doen door het mannelijke dele van de algemene groep.
 
Vraag: U zegt dat spiritualiteit niets te maken heeft met ons lichaam. Waarom is het dan belangrijk voor ons om ons bescheiden te kleden als we naar het Kabbalah centrum komen? Zouden de mannen hun ego niet moeten overstijgen en ermee stoppen om vrouwen als seksuele objecten te zien, maar als hun gelijken in het corrigeren van de wereld?
Mijn Antwoord: Je kan de mannen helpen om Kabbalah in de wereld te verspreiden in plaats van jezelf aan hen te laten zien. Dat is de reden waarom je naar het centrum komt. Wil je een persoon zijn die betekenis heeft voor de wereld of wil je een “vrouw” zijn. Als je samen met de mannen werkt is het belangrijk dat er geen verschil is, tussen de deelnemers.
 

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Women Need to Work On Correction Just Like Men
Laitman.com Post: Women’s Spirituality is Finally Being Revealed
Laitman.com Post: Men, Women and Spritual Roots
“A Talk About the Spiritual Advancement of Women”

icon for podpress Watch – A Talk About the Spritual Advancement of Women [40:34m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed