Vrouwelijke Spiritualiteit Wordt Eindelijk Onthuld

What Does a Man Look for In a Woman?Een vraag die ik ontving: Ik heb een duidelijke groei opgemerkt van het aantal vrouwen dat Kabbalah bestudeert, en als ik eerlijk ben, word ik hier gelukkig van! Gebeurt dit omdat hun verlangen groeit?

Mijn Antwoord: De wijsheid van Kabbalah werd millennia lang voor de mensheid verborgen gehouden. Dit gebeurde met het doel de mensheid toe te staan, haar egoïsme te ontwikkelen om uiteindelijk het globale egoïsme te openbaren – het “dorpje” waarin de hele mensheid verbonden is. Zolang Kabbalah verborgen was, werd het alleen door mannen doorgegeven, omdat in onze wereld de man de eigenschap van het geven vertegenwoordigt, en de vrouw de eigenschap van het ontvangen.

Echter, zodra we het niveau van het globale egoïsme bereikt hadden – wat de manier is waarop onze zielen binnen het systeem van de éne ziel van Adam met elkaar verbonden zijn – begon de onthulling van de wijsheid van Kabbalah aan iedereen, omdat het de methode is om ons gemeenschappelijke egoïsme te corrigeren, dat in onze wereld vertegenwoordigd wordt door de vrouw.

Daarom voelen zich meer vrouwen dan mannen aangetrokken tot de studie en de toepassing van Kabbalah. Maar dit kan niet zonder het mannelijke deel gedaan worden, omdat het juist het mannelijke deel is, dat de invloed van het Licht oproept. Maar het doet dit door gebruik te maken van het vrouwelijke verlangen om zo het Licht voor hen beiden aan te trekken. Dit is gelijk aan de wijze waarop de vrouw zorgt voor het huishouden en de kinderen, terwijl de man zich de middelen verschaft om het verlangen van te vrouw te realiseren.

Verwante Materialen:
Kabbalah en de vrouw

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed