Vragen En Antwoorden Over Vragen En Antwoorden

In all life situations, your behavior should be determined only by the spiritual goalVragen die ik ontvangen heb over vragen en antwoorden:

Vraag: Ik ben in de war over hoe u antwoord kunt geven op zoveel vragen, gesteld door zoveel verschillende mensen. U behandelt ze alsof ze robots zijn, en u geeft iedereen hetzelfde antwoord: ze hebben het helemaal verkeerd en hun pijn zal met de tijd verdwijnen. Ik ben het er mee eens dat er veel verwarring is langs de weg, maar hoe kunt u dit soort autoriteit aannemen? Uiteindelijk is elke ziel anders, en is zijn pad ook anders. Net zoals er geen twee identieke mensen kunnen zijn, kan er geen één antwoord zijn voor iedereen. Ik denk dat u opener moet worden naar de mensen toe.

Mijn Antwoord: De mens is het verlangen om te genieten. Alles wordt bepaald door de grootte en de kwaliteit (type) van het verlangen. Algemeen gezien, ontwikkelt iedereen zich op dezelfde wijze – net zoals met kinderen gebeurt qua fysieke ontwikkeling. Er is alleen maar één wet. En net zoals met kinderen, zijn de verschillen te verwaarlozen. De methode is hetzelfde voor iedereen, en ik was niet degene die het ontworpen heeft. De Leraar (ik) legt de methode en de regels uit van spirituele ontwikkeling; hij geeft antwoorden en advies, en de student past deze op zichzelf toe. Door middel van de zoektocht en de verwarring, genoemd “De verhulling van de Schepper”, zoekt de persoon naar een kans om de Schepper te onthullen door zichzelf te veranderen.

Ik begrijp jouw klachten over mij en over het pad, maar je zal de voorwaarden van de spirituele ontwikkeling moeten accepteren – “uit de duisternis naar het Licht”. Lees door en je zal inzien waarom het niet anders kan zijn.

Vraag: Soms vragen mensen u simpele vragen op het blog, maar u antwoorden zijn zo ingewikkeld, dat het lijkt alsof u niet direct de vraag beantwoordt. In plaats hiervan zijn de antwoorden altijd breed, lang en ingewikkeld uitgelegd. Is hier een reden voor? Ik hoop oprecht dat u het lef zult hebben om deze vraag te publiceren.

Mijn Antwoord: Dit komt doordat ik niet simpeler kan antwoorden, ook al probeer ik het. Of je begrijpt niet de diepzinnigheid van de vraag of het antwoord.

Vraag: Als ik vragen heb, moet ik de antwoorden alleen in mijn studie zoeken? Of moet ik ze publiek stellen? Of kan ik deze twee mogelijkheden combineren?

Mijn Antwoord: Door inspanningen te leveren, zal je de invloed van het Corrigerende Licht (Ohr Makif) op jezelf aanroepen. Als resultaat van deze invloed, zal je voorbij aan de materie van onze wereld beginnen te begrijpen en te zien.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: An Invitation to Ascend – the Purpose of This Blog
Laitman.com Post: Try to Answer Your Own Questions
“Attaining the Unity of the Universe” – Lesson of July 7, 2004 
icon for podpress  What Is Light in Kabbalah? [4:41m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed