Scholen Moeten Kinderen Leren Hoe Ze Mensen Worden

The Need to Nurture the Proper Perception In ChildrenNieuws Verslag (van BBC News): Het verslag van de [Verenigd Koninkrijk] overheidsadviseur Sir Jim Rose … roept op om kinderen meer te leren over het welzijn, geluk en gezond leven… Sir Jim Rose stelt een grotere nadruk voor op kunde van het leven, inhoudende het verplicht maken van lessen over emotioneel welzijn en sociale vaardigheden.

Mijn Commentaar: Geen enkel modern onderwijs systeem werkt eraan om een volwassene uit een kind te maken. Ouders en leraren begrijpen niet eens dat het noodzakelijk is om op deze wijze met een opgroeiend persoon te werken. Als een kind in een bos verlaten zou zijn, zou hij een dier blijven. Op dezelfde wijze, als we hem alleen met kennis volstoppen, wordt hij een miserabele robot.

Opvoeding betekent het kind de methode leren om een mens te zijn. In Hebreeuws, is een mens Adam, wat van het woord Domeh afstemt, oftewel gelijk aan de Schepper. Het is geschreven dat Adam gelijk aan de Schepper is geschapen, en toen zondigde hij en viel. Hiermee verkreeg hij egoïsme en werd hij tegenovergesteld aan de Schepper. Nu moet de mens het pad van correctie zelf vinden, en zijn oorspronkelijke gelijkheid aan de Schepper verwerven – de eigenschap van schenking en liefde, de enige eigenschap van de Schepper.

Een vraag die ik ontvangen heb: Mijn vraag gaat over de behoefte aan regulier onderwijs. We geven onze zoon thuis les, omdat we volkomen ontevreden zijn met het schoolonderwijs. Maar misschien zou het voor hem beter zijn om helemaal niet te studeren en zich spontaan te ontwikkelen? En later, als hij oud genoeg is voor de middelbare school, kan hij zelf beslissen welke academische richting hij op wil gaan?

Mijn Antwoord: Het is noodzakelijk om een kind informatie te geven over onze wereld en hem de basis te verschaffen die hij nodig heeft, zodat hij later het beroep van zijn keuze kan leren. De Thora zegt: “Hij die zijn zoon geen vak leert, laat hem een bandiet of dief worden”. Als toevoeging hierop, is het noodzakelijk om met hem aan zijn innerlijke ontwikkeling te werken, om hem te vormen zodat hij een mens wordt.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: We Don’t Give Our Children the Right Education Because We Didn’t Get One Either
Laitman.com Post: 7 Ways to Approach Globalization Correctly
Article  “Upbringing”
Kabbalah Blog – Education
Kabbalah on Education

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Scholen Moeten Kinderen Leren Hoe Ze Mensen Worden Laitman.com Post: How to Fulfill Teenage Emptiness Kabbalah Today Article: What’s Happening to […]

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Scholen Moeten Kinderen Leren Hoe Ze Mensen Worden Laitman.nl Artikel: Hoe Je Je Kind Kunt Helpen In De Spirituele Ontwikkeling Laitman.nl Artikel: De […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed