Over Leven, Dood En Vrije Keus

lifeDrie vragen die ik ontving over zielen, dood en het leven na de dood:

Vraag: Hoe kan ik weten waar ik zal terecht komen, de hemel of de hel?

Mijn Antwoord: Hel is het gevoel van je schamen voor je gedachten en handelingen. Hemel is een staat van zijn in de eigenschappen van schenking en liefde.
Nadat iemands lichaam sterft, “gaat” de persoon nergens heen. Hemel en hel worden hier gevoeld, in dit leven, ten aanzien van de Schepper. Ze hebben betrekking op jouw houding ten opzichte van Hem, wat je binnenin je ziel voelt.

Echter moet je eerst je ziel ontwikkelen door middel van de studie van Kabbalah. Het begint als een punt in het hart en ontwikkelt zich dan naar vijf spirituele zintuigen, vijf Sefirot van je ziel ofwel je spirituele lichaam.

Vraag: Als een persoon zelfmoord wil plegen, is hier vrije wil aanwezig of geeft de Schepper deze persoon zulke gedachten?

Mijn Antwoord: Al het streven (inclusief gedachten en verlangens) dalen naar ons neer van de Schepper; Hij is primair. Echter hangt alles af van onze houding ofwel reactie op hetgeen dat er in ons naar boven komt. Ongeacht alles dienen we voort te gaan richting samensmelting met Hem door middel van het pad van gelijkheid van vorm.

Vraag: Onlangs is iemand in mijn omgeving overleden. Is er een verschil tussen reïncarnatie van de persoon die op een natuurlijke manier is overleden en iemand die vermoord is?

Mijn Antwoord: Je hebt helemaal geen invloed op de zielen, dus ontspan je en vergeet ze. Maak je alleen maar druk over je eigen correctie.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Heaven and Hell in Kabbalah
Laitman.com Post: Shame Brings Us Closer to the Creator
Laitman.com Post: Can We Control Our Thoughts?
Laitman.com Post: Why Is Studying Kabbalah Good for You?
Chapter from Book Wondrous Wisdom: “A Point in the Heart – the Soul”
Interview: Only the Heart Needs Correction

icon for podpress  Stopping a Train with your Thoughts [2:45m]: | Download

One Comment

  1. […] Materialen:” Laitman.nl Artikel: Over Leven, Dood En Vrije Keus Laitman.nl Artikel: De Verstandige Manier Om Door Het Leven Te Gaan Laitman.com Post: Light Is […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed