Onze Verlangens Komen Van De Samenleving

desiresDrie vragen die ik ontvangen heb over het balanceren van spiritualiteit met deze wereld:

Vraag: Ik hoorde u tijdens de kinderles zeggen, dat we de mensen moeten benijden die aan de groep bijdragen en anderen liefhebben. Moet ik tegen mezelf liegen, en mezelf vertellen dat ik degenen die bijdragen benijd ook al benijd ik in werkelijkheid iemand die bijvoorbeeld een nieuwe auto heeft? Geeft u me alstublieft advies over wat ik volgens Kabbalah moet doen?

Mijn Antwoord: Ga door met je studie; de groep en de lessen zullen je het gevoel geven dat andere waarden belangrijker zijn. Het is beter dan jezelf over te geven aan het verzamelen van dingen en later gedesillusioneerd te zijn. De Hoogste Wereld die aan je onthuld zal worden, zal je veel meer vervuld doen voelen dan een nieuwe auto. De auto is belangrijker voor je omdat de maatschappij het waardeert. Maar als jouw samenleving andere dingen zou waarderen, zouden jouw voorkeuren ook wijzigen.

Vraag: Soms word ik boos op de Schepper, maar in feite word ik boos op mezelf omdat ik mezelf afvraag: “Waarom is het proces van correctie zo lang!?” – En dan geef ik mezelf het antwoord: “Omdat je je niet genoeg inspant.”

Mijn Antwoord: Je hebt gebrek aan de druk van de correcte omgeving.

Vraag: Ik heb een innerlijke discussie: aan de ene kant heb ik nieuw werk dat me interesseert en me vrije tijd geeft om mijn professionele niveau te verbeteren om een goede vaste baan te krijgen in de toekomst. Aan de andere kant, heb ik niet zoveel energie over voor de ochtendlessen, dus ik denk er mee te kappen, toch zit dit mij dwars. Wat is een juiste houding in deze situatie?

Mijn Antwoord: Je dient je professionele opleiding ook af te maken, zodat je jezelf en je familie kunt onderhouden, terwijl je doorgaat met je Kabbalah studie op een “lager pitje”. Echter met betrekking tot alle andere dingen, wijd jezelf toe aan de studie van Kabbalah. Als je dit evenwicht van je tijd en energie bewaart, zal je in beide slagen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Influence of the Environment
Laitman.com Post: Kabbalah and Choosing a Profession
Laitman.com Post: Family, Children, Work and Kabbalah
Chapter from Book Kabbalah for Beginners: “Changing Society to Change Myself”
Rabash Article: “Purpose of Society”

icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 10: Free Will, Part 1 [25:04m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed