Nieuwe Wetenschappelijke Studies Over Oude Methoden Voor Geluk

Where to Send Logistical QuestionsNieuwsrapportage (uit de Los Angeles Times): “Schrijf brieven, voel je gelukkiger” Steven Toepfer, een assistent professor in Familie en consumentenstudies aan de Kent State Universiteit, deed een studie om te bepalen wat mensen geluk maakt. Hij liet studenten een brief schrijven iedere 2 weken gedurende 6 weken. Na iedere brief namen de studenten in ogenschouw in welke mate dit hun gemoed had beïnvloedt, hun tevredenheid met het leven en hun gevoelens van dankbaarheid en geluk. Volgens Toepfer stegen de niveaus van geluk na iedere brief……

Mijn Commentaar: Uit jezelf komen en je met anderen verbinden is een oude methode die de tijd heeft doorstaan om je leven te veranderen onder invloed van je omgeving. Door een zachtmoedige brief te schrijven ontvangt iemand niet alleen de corresponderende respons in deze wereld maar ontvangt hij onbewust ook een verlichting van het omringende Licht van Boven, omdat deze actie hem gelijk maakt met de Schepper. Dus schrijf brieven!!

Nieuwsrapportage (vertaald uit lady.mail.ru): “Wil je je beter voelen? Was je handen!!”Psychologen hebben ontdekt dat er een link bestaat tussen een persoonlijke hygiëne en een schoon bewustzijn. Veel mensen wassen hun handen om zich te verlossen van verkeerde gedachten. Dus het is geen toeval dat lichamelijke reinheid een belangrijk ritueel deel is van allerlei religies gedurende millennia.

Mijn commentaar: Dit geldt alleen op het niveau van onze egoïstische wereld. Het corrigeert geen egoïsme maar maakt het gepaster om met jezelf en anderen in contact te komen. Het enige dat egoïsme kan corrigeren (van de intentie “voor je eigen bestwil “naar ” voor de ander”) is het Hoogste Licht, die het in de eerste plaats heeft gecreëerd.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Baal HaSulam Describes the Conditions of Life in a Globalized World
Kabbalah Today Article: 125 Degrees to Happiness
The Pursuit of Happiness
Attaining the Worlds Beyond: Chapter 21 – “Correcting Egoism”

icon for podpress  Cogwheels [02:07m]:  Download

icon for podpress  The Ego [04:54m]:  Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed