Mensen Proberen Hun Ogen Te Sluiten Voor De Crisis

crisisNieuws Verslag (vertaald van prime-tass.ru): “Het bedekken van het woord ‘Crisis”. Zakenmensen en massa media vermijden het gebruik van uitdrukkingen als “de globale financiële crisis”, “recessie”, “financiële instabiliteit” en “dood einde”. Ze zijn termen aan het verzinnen die positiever en vager zijn, om de crisisretoriek te omzeilen. Bij voorbeeld in plaats van “een globale recessie”, zeggen ze “een tijdelijke instabiliteit”, in plaats van “crisis” – “een periode van kans”.

Mijn Commentaar: Ik begrijp ze: de betrouwbare wereld van geld en macht is plotseling vluchtig en ongrijpbaar geworden. De toekomst is onzeker, en voor een econoom is dit erger dan dood zelf. De financiële experts bestrijden de crisis nog steeds door middel van het volgende proberen te doen:
1. De paniek verbergen die de financiële markten overspoelt;
2. De economie ondersteunen in een tijd als er geen krediet beschikbaar is.

Als ondersteuning hiervan geven overheden krediet aan banken en grote ondernemingen, en kopen hun schuldverzekeringen op – alles om het kredietproces te doen herleven. Echter is het onmogelijk om de oude relaties terug te halen. Misschien kunnen ze tijdelijk teruggehaald worden, maar dit zal tot grote uitgaven leiden en kunstmatig zijn, net als het reanimeren van een patient die zich in een hopeloze situatie bevindt.
De oplossing voor het probleem is gelegen in het bestuderen van de integrale, globale wereld, waar we ons opeens in bevinden. Het opereert volgens volkomen andere sociale wetten, inter-relaties en contractuele voorwaarden dan onze oude wereld, die niet globaal verbonden was.

Hoe gaan we afspraken aan of creëren nieuwe financiële programma’s terwijl we de universele inter-afhankelijkheid in beschouwing nemen? Dit systeem begint te werken op een nieuwe, onbekende wijze en de inter-connecties tussen de financiële structuren zijn de “onbekende” in de vergelijking. Niemand weet wat ze voor nu zijn en hoe ermee te werken.

Dit is precies wat Kabbalah uitlegt – de allesomvattendheid van de wereld, omdat Kabbalah de Schepper bestudeert, de Een Globale Bestuurder. Alles wat er gebeurt is Zijn wijze van ons leiden om hetgeen te verwezenlijken wat noodzakelijk is om Hem te leren kennen!

Echter, als we blijven proberen om een nieuw, “positief en vaag” woordenboek te creëren, zal het ons veel kosten en alleen de ziekte dieper in ons duwen.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: What’s the Right Way to Create Contracts in the Age of Globalization?
Laitman.com Post: What Will It Take Now for a Business Venture to Be Successful?
Laitman.com Post: Unity for the Right Purpose Can Stabilize the Banking System

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed