Mannen, Vrouwen en Liefde…voor Je Naaste

Kabbalah Leaves No Room for Simple FaithTwee vragen die ik ontvangen heb over het verschil tussen mannen en vrouwen in Kabbalah:

Vraag: U zei tijdens een van uw lessen, dat in toevoeging op van iemands naaste houden, hij ook geen obstakel moet zijn voor zijn naaste of hem schade toebrengen. Hoe werkt deze wet met betrekking tot vrouwen? Ik weet dat u zei dat vrouwen vrijgesteld zijn van het gebod van je naaste houden als van jezelf, maar hoe zit het met “geen obstakel zijn voor je vriend” wat betreft vrouwen in het bijzonder?

Mijn Antwoord: Dit gebod heeft betrekking op iedereen. Echter het verwerven en toepassen ervan is verschillend voor mannen en vrouwen. Voor mannen wordt het binnen de groep gedaan, door middel van de liefde voor de vrienden, waar het voor vrouwen geldt dat zij het doen door middel van verspreiding en mannen helpen.

Vraag: Heeft de verdeling tussen mannen en vrouwen, zoals als zij tijdens de maaltijden apart zitten, een Kabbalistische betekenis of is het Joods cultureel/religieus gebruik?

Mijn Antwoord: De regels van onze bijeenkomsten hebben geen betrekking op enige andere culturen, gewoonten of etiquette. Alles wordt door het doel bepaald: voor vrienden om dichter bij elkaar te komen, dat voor mannen en vrouwen apart gebeurt. De hele natuur in alle werelden wordt strikt in mannelijk en vrouwelijk verdeeld, en als elk deel zijn functie volbrengt, bereiken ze perfectie.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: A Woman Is the Carrier of the Aspiration for the Creator
Laitman.com Post: Men, Women and the Soul’s Correction

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed