Kabbalah Is Voor Iedereen

The Jewish Holidays Are Steps of Spiritual AscentEen vraag die ik ontvangen heb: Ik heb me vijf jaar geleden tot het Jodendom bekeerd, na een levenlang studeren en zoeken. In deze afgelopen jaren, heb ik ontzag gekregen voor de Thora en haar Pardes. Nu ben ik door uw lezingen, gekomen tot een gevaarlijke vraag. Als Boreh Olam (de Schepper) zegt: “Mijn gedachten zijn jouw gedachten niet” – en de wijze mannen zeggen dat de Thora de wijsheid van Boreh Olam is, wat wil zeggen, Zijn gedachten, betekent dit dat gedurende de afgelopen duizenden jaren de praktiserende Jood alles verkeerd heeft begrepen, en dat mijn zoektocht me in feite naar de verkeerde plek heeft gebracht?

Mijn Antwoord: De mens is vanaf het begin egoïstisch geschapen. Zijn gedachten zijn tegengesteld aan de gedachten van de Schepper. De Kabbalistische groep (Abrahams studenten), werd “het volk van Israel” genoemd, vanwege hun streven: Isra-El – direct naar (gelijkheid aan) de Schepper. zo leefden ze tot ze van het spirituele niveau van “Heb je naaste lief als jezelf” tot het egoïsme vervielen. Dit wordt de verwoesting van de Tempel genoemd.

Sindsdien, was de groep van het spirituele niveau verbannen tot egoïsme en “ongegronde haat voor elkaar”. Zij bereiken de Schepper niet, in plaats daarvan is Hij voor hen verborgen. In plaats van directe communicatie met Hem, is er religie. In plaats van wederkerig handelen met de Schepper (correctie en samensmelting), voeren ze mechanische “geboden” uit, gebaseerd op het egoïsme (Mitzvot Anashim Melumeda – mechanische handelingen, die vanaf de kindertijd aangeleerd, en automatisch uitgevoerd worden).

Niemand treft de schuld van deze toestand van de natie – de val moest plaatsvinden. Maar vandaag (inmiddels al bijna 100 jaar), zijn we verplicht om te beginnen onszelf te corrigeren en hierdoor uit ballingschap te komen. Degenen die zich hier tegen keren, zijn de tegenstanders van de natie, van de wereld en van de Schepper.

Daarnaast zou je Kabbalah moeten studeren. Het maakt niet uit welke religie je hebt, Kabbalah is voor iedereen!

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Immerse Into the Waters of Bestowal, and You Will Become Pure
Kabbalah Today Article: Kabbalah Chronicles
Kabbalah Today Article: Inherit the Land
Baal HaSulam Article: “The Revelation of Godliness (Matan Torah)”
Baal HaSulam Article: “Exile and Redemption”

icon for podpress  Why Are So Many People Coming to Kabbalah? [07:30m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed