Kabbalah Is Het Geneesmiddel Voor De Egoïstische Crisis

adviceEen vraag die ik ontvangen heb: Ik had een interessante gedachte: misschien is de reden voor de huidige crisis niet dat het egoïsme groeit, maar het tegenovergestelde: dat het opgehouden is te groeien, zich te ontwikkelen? Toen het egoïsme van de mensheid in de groei was, nam de mensheid telkens nieuwe niveaus van sociale ontwikkeling aan. Maar nu lijkt het op een paard, dat niet meer in staat is te trekken – het is gestopt en het eet alle gras om zich heen. En als dat gras op is, zal het paard sterven.

Of zal het paard de kracht moeten vinden om door te gaan. Als dit het geval is, dan zou het correcter zijn niet de mensen te genezen van het egoïsme dat ze al hebben, maar in tegendeel, om hun egoïsme naar een nieuw niveau te laten groeien, om een nieuw niveau van verlangens te bereiken. En kunnen we dit doen, door hen te vertellen over de prachtige dingen die hen op die nieuwe stadium staan te wachten.

Mijn Antwoord: Dit is precies wat Kabbalah doet: Het maakt de mensen niet bang met datgene wat er in het heden gebeurt, maar laat hen de reden voor de crisis zien, met het doel om hen los te rukken van het leveren van loze inspanningen “om de doden te doen herleven” door middel van het gebruiken van de oude methodes. Met het doel de mensen los te rukken van het egoïsme, spreekt het over het kwaad dat erin zit; maar daarna, om ze vooruit te trekken, opdat ze iets hoger en beter zullen verlangen, trekt het hen naar de studie, die alleen maar spreekt over een hogere en betere wereld.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: A Spiritual Revolution Is Inevitable
Laitman.com Post: How to Overcome the Global Crisis
Chapter from Book Attaining the Worlds Beyond: “Receiving for the Sake of Giving”
Talks about the Wisdom of Kabbalah
Lesson on Lecture in Arosa
Free online Kabbalah course

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed