Kabbalah De Oorsprong Van Alle Wetenschap

The Reshimot Surfacing Today Demand Spiritual Ascent of All HumanityVragen die ik ontving over Kabbalah als Wetenschap:

Vraag: Aan de ene kant wordt er gezegd, dat Kabbalah alleen over de Hoogste Werelden spreekt, maar aan de andere kant dat Kabbalah een wetenschap is die over de gehele werkelijkheid gaat. Als Kabbalah alleen over spiritualiteit spreekt, en niet over elektronen en andere dergelijke dingen, dan zou het nutteloos zijn om discussies te houden met wetenschappers, zoals Dr. Jeffrey Santinover! Kabbalah spreekt ten slotte over de werkelijkheid die zich boven de materie bevindt, voordat het door onze zintuigen waargenomen wordt.

Mijn Antwoord: Kabbalah spreekt over de Hoogste Wereld en de afdaling van de krachten naar onze wereld. Daarom is het de basis is van alle wetenschap in onze wereld. Onlangs zijn de wetenschappers begonnen kwesties te begrijpen die aan beide werelden grenzen. Als deze mensen – zoals Jeffrey Santinover – een positieve indruk krijgen van Kabbalah, dan helpen zij ons populair maken.

Vraag: U bent er zeker van dat Kabbalah een wetenschap is en dat een Kabbalist die verwerft door innerlijk onderzoek naar de wereld te verrichten. Is het mogelijk dat dit onderzoek eigenlijk de subjectieve kennis is van een specifiek individu, aan wie deze zich openbaart als het resultaat van een specifiek pad? Zou het juist zijn om te zeggen dat Kabbalah op zichzelf geen wetenschap is, maar alleen wanneer de persoon het in de praktijk brengt? Wat denkt u van de mensen die continu studeren maar geen vooruitgang boeken in het handelen naar de waarheid? Hoe ziet Kabbalah dit?

Mijn Antwoord: Je mist de basiskennis van de artikelen: “De Essentie van de Wijsheid van Kabbalah“, “Kabbalah als een Oorsprong van Alle Wetenschap” en “Voorwoord voor Het Boek van Zohar“. Het is onmogelijk om dit alles hier uit te leggen. Als je het echt wil weten, in plaats van het alleen tegenspreken, zul je het antwoord daar vinden.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: We Are In the Center of All the Worlds
Laitman.com Post: Kabbalah and the Earthly Sciences
Quantum Physics Meets Kabbalah
icon for podpress  Consciousness [4:00m]: | Download

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Kabbalah De Oorsprong Van Alle Wetenschap Laitman.nl Artikel: De Schepper En Natuur Zijn Hetzelfde Laitman.com Post: Kabbalah Gives Us the […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed