Israël’s Tragische Gaza Dilemma

The Present Crisis Is A Crisis of People's Trust in the Egoistic System of RelationshipsNieuws Verslag (van The Wall Street Journal): Israëliërs dienen Generaal Douglas MacArthur’s beroemde uitspraak buiten beschouwing te laten: “Het doel van een oorlog is overwinning – geen “verlengde besluiteloosheid”. In een oorlog is er geen alternatief voor overwinning.”

Ze zullen met een substituut genoegen moeten nemen omdat er vanuit hun standpunt een “verlengde besluiteloosheid” beter is dan de alternatieven – verwoesting van zichzelf, die ondenkbaar zou zijn, of de verwoesting van hun vijanden, wat onredelijk zou zijn.

Mijn Commentaar: We moeten de tijd zijn werk laten doen, om de natie van Israel naar zijn zinnen te brengen, zodat het zou beseffen dat juist door zichzelf te corrigeren, het de situatie kan herstellen, zowel voor zichzelf als voor de hele wereld.

Baal HaSulam schrijft in de “Inleiding tot het Boek van Zohar“: “Als men de wetenschap van Kabbalah gebruiken – de methode voor correctie, zullen ze de hele wereld verheffen en zal het lijden verdwijnen”. Het is juist door middel van gebruik van Kabbalah, dat de wereld uit de crisis zal komen, richting het Licht.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Gaza Conflict Is One More Step Toward Revealing Man’s Evil Nature

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed