Individualiteit En Uniekheid Worden Gerealiseerd Door Samensmelting Met De Schepper

mergingEen vraag die ik ontvangen heb: U heeft altijd onderwezen dat Kabbalah het pad van individuele, spirituele ontwikkeling is, maar nu lijkt het dat het nodig is dat het individu opgelost wordt in de massa van mensheid.

Mijn Antwoord: Ik zal deze vraag beantwoorden met een citaat uit “Filosofie van Creativiteit, Cultuur En Kunst” [volume 1, pagina 115, M, 1994] van Nikolai Berdyaev:

“Vrijheid van het individualisme schept niet het universum, maar spreekt het universum tegen. Vrijheid van het individualisme is de vrijheid om te scheiden en verwijderd te zijn van de wereld, en de afscheiding van de wereld, maakt een persoon tot slaaf van de wereld. Voor een individualist is de wereld altijd onderdrukkend.

Het individualisme verlaagt de persoon, waarbij het de allesomvattende universele menselijke essentie onderdrukt. De individualist is een vijand van individualiteit. Een persoon is een organisch lid van de globale kosmische hiërarchie en de overvloed van zijn innerlijkheid is direct proportioneel aan zijn verbinding met het universum”.

Door te werken het gehele systeem van zielen te dienen – het enige wat er door de Schepper geschapen werd, vermengt een persoon met dit systeem. Het wordt de zijn en in feite wordt het hij. Hij versmelt vervolgens met de Schepper, waarbij hij zijn individualiteit en uniekheid verwezenlijkt.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: A Kabbalist Feels the Same Pleasure As the Creator
Laitman.com Post: Our “I” Is Outside of Us!
Kabbalah Today Article: Are You Connected?
Chapter from Book Attaining the Worlds Beyond: “Spiritual Development”
“Introduction to the Book of Zohar”: Item 36
Shamati #1: “There is None Else Beside Him”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed