Ik ben Voor De Staat Van Kabbalah

stateTwee vragen die ik ontving:

Vraag: Shlama Ilelochum, Rabu Michael. Gelooft u in de heropleving van een Assyrische Staat? Bent u er VOOR of TEGEN?

Mijn antwoord: Ik ben maar voor één enkel staat in de wereld – de staat van Kabbalah, volgens de wet “Heb U naaste Lief als Uzelf”. Dan zullen alle naties van de wereld als één familie zijn. Hier zijn we verantwoordelijk voor volgens onze Natuur of Schepper. We moeten samenleven volgens de globale inter-connecties, in welke we bestaan . De opkomst van aparte staten spreekt deze wereldvereniging tegen. Zie Baal HaSulam’s artikelen “De Vrede” en “Vrede in de Wereld“.

Vraag: Veel mensen die meningen plaatsen schijnen te denken dat economische voorspoed als resultaat van het vrije markt mechanisme kwaadaardig en egoïstisch is. Het enige dat kwaadaardig kan zijn is de intentie. Als mensen hebben we de beschikking over bronnen nodig voor voedsel, onderdak en scholing. Met zekerheid is het probleem toch niet ons streven naar bloei en kennis door middel van de economische markten, maar de verdeling onder diegenen die het nodig hebben. De verdeling kan het beste gedaan worden binnen de eigen gemeenschap. De zachtmoedigen zullen de wereld alleen erven als diegene die de bronnen hebben verzameld een manier vinden om deze te verdelen aan degene die het nodig hebben. Kunt u hierop reageren.

Mijn antwoord: Ik wil u adviseren om een kijk te nemen bij de materialen over de crisis en zijn oplossing en Baal HaSulam’s artikelen “De Vrede“, “Vrede in de Wereld” en “De Vrijheid“.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: How Will We Live In the Last Generation?
Laitman.com Post: A Spiritual Revolution Is Inevitable
Laitman.com Post: What Would It Be Like To Live in a Perfect World?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed