Hollywood Wordt Ook Door De Wereld Crisis Getroffen

America - Optimistic, and Why?Nieuws bericht (vertaald vanuit Israland): Hollywood zal ook getroffen worden door de wereld crisis. Niettemin, hebben filmstudio’s het beter dan ieder ander, omdat de meeste mensen liever films kijken, dan de dalende markten. Dit is wat er gebeurde gedurende de grote depressie in Amerika 80 jaar geleden.

Mijn commentaar: Een mens is de wil om te ontvangen of om vervuld te zijn. Zijn twee grootste behoeften zijn “brood” en iets om naar te kijken (een spektakel). Dit is altijd al zo geweest gedurende de hele geschiedenis van de mens, als het ego groeide van de ene generatie naar de andere.

Echter, nu zijn we begonnen aan een nieuw niveau van ontwikkeling: We worden niet langer voorwaarts geduwd door de kwantitatieve groei van het egoïsme, maar door een kwalitatieve verandering. Vandaag de dag is het egoïsme een globaal probleem geworden. Daarom kunnen we niet langer voldoening krijgen van “brood en een spektakel” alleen. De tegenslagen van het noodlot manifesteren zich door onze globale, egoïstische houding ten opzichte van de altruïstische natuur. En de tegenslagen zullen groter worden totdat we de richting van onze tegenslagen veranderen, het omleiden naar het corrigeren van ons egoïsme, totdat we het punt bereiken van “heb uw naaste lief zoals u uzelf lief hebt”.

Alleen dan worden we gelijk aan de Natuur en de tegenslagen zullen verdwijnen. Zelfs Hollywood zal zijn “spektakels’ moeten veranderen van egoïstisch tot altruïstisch als het wil overleven.

Verwant Materiaal (Engels):
Laitman.com Post: The Source of All the World’s Problems

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed