Hoe Kies Je De Juiste Omgeving?

The Condition of Entering the Upper World Is Mutual GuaranteeTwee vragen die ik ontvangen heb over het kiezen van de juiste omgeving:

Vraag: Na het lezen van het artikel “De Vrijheid” en andere artikelen over de omgeving, kwam ik tot de conclusie dat de omgeving de spil is van iemands ontwikkeling en verwerving. Wat moet ik doen als ik niet zeker weet of ik de juiste omgeving en de juiste groep heb gekozen?

Mijn Antwoord: Blijf studeren en neem het waar! Vertrouw niet op je eigen mening, noch de mening van degenen om je heen. De antwoorden horen uit zichzelf te komen, van binnenuit (van de Schepper), zonder externe invloed en zonder jezelf op te vreten. Lees Baal HaSulam en wacht op het antwoord!

Vraag (van een vrouw): Ik zou graag willen weten wat het betekent “je omgeving te bouwen”. Moet ik een juiste omgeving zoeken binnen in de Kabbalistische groep, wat wil zeggen een omgeving binnen de omgeving, gebaseerd op het principe dat degenen die me niet inspireren en verblijden niet volgens het juiste pad vorderen en het beste is om ze te vermijden?

Mijn Antwoord: Voor een vrouw bestaat er niet zoiets als een groep: er is alleen de omgeving. Binnen dit kader gaat ze om met de vrouwen waarmee ze zich het meest verbonden voelt. En ze is niet verplicht meer te doen dan dat.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Advice for Beginners – Find the Answers Inside Yourself
Laitman.com Post: How Does “Love Thy Neighbor As Thyself” Apply to Women?
Lesson on Shamati #42: “What is the Acronym ELUL in the Work”
Shamati #77: “One Learns from One’s Soul”

icon for podpress  St. Louis Congress 2008: Lesson for Women [01:18:45m]:  Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed