Hoe je het Licht Binnenlaat

All the Prophets Wrote About UsEen e-mail die ik op 18 december 2008 heb ontvangen: Ik schrijf u omdat ik wanhopig ben, ook al voel ik me heel erg schuldig over het vragen van uw tijd. Ik ben al een erg lang tijd diep gedeprimeerd, en het enige wat ik voel is een gebrek aan verlangen en een leegte. Ik voel niets anders.Ik luister dagelijks naar uw lessen, maar zelfs als ik plotseling iets hoor of begrijp, verdwijnt het meteen voordat ik het me kan herinneren of het kan voelen. Ik neem deel aan de Bnei Baruch verspreidingsprojecten, maar het geeft me geen kracht. Ik val snel. Iedereen praat over de crisis en hoe eruit te komen, maar ik kan niet eens aan mezelf ontsnappen. Alles wat ik voel is een ondragelijke pijn en verwijten. Ik weet niet wat ik moet doen. Antwoordt u alstublieft op uw blog!

Mijn Antwoord: De twee krachten die op de schepping inwerken zijn het Licht en het verlangen; alles bestaat slechts uit deze twee. Ze spelen op de volgende wijze op elkaar in, dat de ene keer het Licht dominant is, en de andere het verlangen. We nemen deze verandering in hen waar als zijnde het contrast tussen vreugde/vervulling en bitterheid/leegte.

Aangezien je niet uit je depressie kunt komen, kan ik je adviseren om er dieper in te duiken dan het echt is: duw jezelf kunstmatig naar nog grotere zelflaster, gevoelens van boosheid, verwijten en schuld. Op deze manier, door jezelf naar beneden toe te duwen met alles wat je kan, zal je controle krijgen over je depressie. Dan zal je er achter komen hoe kunstmatig al je gevoelens zijn, en hoeveel ze afhangen van jouw subjectieve uitzicht. En dan, vanaf de bodem van je val, zal je vreugde en Licht voelen!

Verwante Materialen (Engels): 
Laitman.com Post: The Only Point of Freedom Is Your Reaction to the Creator
Laitman.com Post: The Path of Light Versus the Path of Suffering
Laitman.com Post: Learning to Understand the Creator Is the Key to Happiness

icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 4: The Force of Development and the Meaning of Suffering [25:04m]: Play

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed