Het Gaza Conflict Is Nog Een Stap In De Richting Van Het Onthullen Van De Kwaadaardige Menselijke Aard

uniteEen vraag die ik ontvangen heb: Wat denkt u over de situatie die zich nu in Gaza ontvouwt, vanuit het perspectief van Kabbalah? Welke oplossing zou u bieden aan de Israëlische en Palestijnse overheid? Is het mogelijk om de handelingen van deze twee overheden te rechtvaardigen, na gezien te hebben dat de slachtoffers onschuldige mensen, ouderen en kinderen zijn?

Mijn Antwoord: Op het niveau van deze wereld, lijd ik wegens allebei naties. Echter is er een Bijbelse wet die stelt: “Hij die het zwaard tegen jou heft, laat hem sterven door het zwaard” en “Hij die jou komt vermoorden, vermoord hem eerst”. Na vele jaren het te hebben aangezien hoe de burgerlijke bevolking van Israel gebombardeerd wordt, denk ik niet dat er een ander alternatief bestaat, dan de vijand te vernietigen – Hamas (maar niet de civiele bevolking van Gaza). Hamas streeft er naar om zoveel mogelijk burgers te vermoorden, en het feit dat ze hun eigen mensen als schild gebruiken, is geen reden voor ons om stil te zitten en toe te kijken hoe ze ons vernietigen. Laat de bevolking van Gaza opstaan en hun eigen overheid aanpakken, wiens handelingen hen naar deze catastrofe dwingen.

Israel stuurt trouwens regelmatig humanitaire hulp naar Gaza. De gewonde burgers van Gaza worden gratis in Israëlische ziekenhuizen opgenomen en behandeld. Echter wat betreft of de humanitaire hulp (honderden vrachtwagens per week) daadwerkelijk de mensen bereiken – is een bewakingstaak van de VN. Deze internationale organisaties moeten niemand anders dan zichzelf de schuld geven voor hun onverschilligheid ten aanzien van de hongerige inwoners van Gaza!

Tenslotte, was het niet de bevolking van Gaza die voor Hamas als leider gestemd heeft tijdens hun vrije verkiezingen? Dus zijn zij ook niet indirect, verantwoordelijk voor wat er gebeurt en zijn zij niet in een bepaalde mate medeplichtig? “De mensen die lijden zijn burgers en onschuldige kinderen”- maar ze lijden wegens hun eigen keuze om Hamas te hebben als hun overheid! Dit is hun fout, en vandaag plukken ze de vruchten hiervan. Trouwens, haten en vrezen de meeste Arabische landen Hamas: kijk alleen maar naar hun reacties op wat er gebeurt.

Maar dit was alleen het commentaar wat betreft het niveau van onze wereld.

De situatie volgens Kabbalah: Kabbalah ziet alles dat er in de wereld gebeurt als een onthulling van de kwaadaardige natuur van de mens, de herkenning van zijn kwaad, de zoektocht naar zijn correctie, vervolgens zijn correctie en verwerving van het doel van de Schepping. Alle conflicten door de gehele menselijke geschiedenis heen komen samen in één gevoel van het kwaad, en ze moeten ons brengen naar het gevoel van: “Dit is genoeg!” Dit zal in onze tijd gebeuren. De profeten schreven dat de uiteindelijke botsingen die plaatsvinden tegen de Arabische fundamentalisten zullen zijn. Bijvoorbeeld:

Het Boek van Zohar – Vaira 32: “In de toekomst, zullen de zonen van Ishmael wrede oorlogen in de wereld beginnen…”

Het Boek van Zohar – Devarim 32: “De zonen van Ishmael zullen het Heilige Land overnemen, als het vele jaren leeg staat… Ze zullen obstakels creëren voor de zonen van Israel, die terug zullen keren naar hun land…”

Maar de grote Arabische wereld bevat ook de stemmen als deze:

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Why War Is Compatible With “Love For One’s Neghbor”
Laitman.com Post: War Means War
Laitman.com Post: Do Kabbalists Need an Army?
icon for podpress  Film: Solving the Middle East Crisis [04:53m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed