Het Boze Oog Is Ons Eigen Egoïsme

Why Do We Feel Suffering?Een vraag die ik ontvangen heb: Wat is “het boze oog”?

Mijn Antwoord: Als ik naar anderen kijk, roept mijn egoïsme het gevoel op van afgunst, haat en verlangen naar macht. Ik wil anderen niet goed toewensen, of op z’n minst, wil ik niet dat ze beter af zijn dan ik. Als ik ze goed toewens of wil dat ze slagen, is dit alleen zodat iedereen zou zien dat ik nóg succesvoller ben.

Aangezien we allen zijn verbonden, beïnvloedt dit “boze oog” ofwel dit verlangen, anderen. Ons leven is hier een bewijs van. Dit is wat mijn leraar Rabash uitlegde. Onze verlangens werken voor ons of tegen ons, aangezien we onderling verbonden zijn in een enkel systeem. Onze verlangens “dwalen” binnen in dit systeem, en we kunnen onze invloed op iedereen en hun invloed op ons niet ontsnappen. Onze gedachten over elkaar en over de wereld in zijn geheel, hebben onze verminkte wereld en onze zieke samenleving voortgebracht. We zijn de oorzaak van al ons lijden.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Mind Is a Servant of the Desires
Laitman.com Post: By Changing Our Intentions, We Change the Whole of Reality
Laitman.com Post: A Game Is a Serious Affair
Article by Rabash “Love of Friends”
icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 11: Free Will, Part 2 The Four Factors [24:57m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed