Gil Kopach Op De Kabbalah TV Zender

kopach_site_wNieuwsbericht (vertaald van zman.com): De beroemde komiek en TV presentator, Gil Kopach, zal de “Ale Yarok” partij voorzitten, die een campagne voert voor legalisering van marihuana in Israel.

Kopach zal de voorzitter Shlomi Sandak vervangen, die niet in staat was om verkozen te worden voor het Knesset tijdens de afgelopen verkiezingen. De reden voor het falen van de partij kan liggen bij de “anonimiteit” van haar vorige leider. Volgens de officiële statistieken, gebruikt ongeveer 1.200.000 Israëliërs softdrugs, maar de partij die voorstelt hen te bevrijden van een dreiging van een gevangenisstraf, was niet in staat om de verkiezingsbarrières te doordringen. Deze keer rekenen ze op Kopach’s populariteit.

De acteur weigerde commentaar te leveren over het nieuwe aanbod, die een radicale verandering in zijn carrière zal betekenen. Echter stelde de voormalige voorzitter, in een interview met het blad Haaretz, dat Kopach altijd al een gepassioneerde voorzitter is geweest van het legaliseren van marihuana.

Kopach dankt zijn populariteit aan zijn rol in de film “Pini Ha Gadol” en in het tv-programma van Amnon Levi “Het Einde van de Week” op Kanaal 1 of ITV. Kopach’s parodieën en ironische opmerkingen over religieuze teksten hebben voor een grote oproer in Israel gezorgd aan het einde van de jaren negentig.

Een paar weken geleden, begon Kopach samen te werken met De Kabbalah Zender – YES 66, waar hij een talk show presenteert over de wekelijkse Thora gedeelte (te zien op de foto hieronder).

gil

Mijn Commentaar: Ik werd voorgesteld aan een jonge, sympathiek uitziende man die ongeveer 30 jaar oud leek, en het werd me verteld dat hij een populair TV commentator is wat betreft de Thora, die erin geïnteresseerd is om Thora met mij te bespreken op onze Kabbalah TV zender. Dit gebeurde een aantal weken geleden, en dat is hoe we onze wekelijkse gesprekken zijn begonnen. We bespreken het wekelijkse Thora gedeelte; Gil spreekt erover vanuit een literair perspectief, ik spreek over hun Kabbalistische betekenis.

Trouwens, heb ik geen enkele ironie gemerkt toen hij over de Bijbelse teksten sprak. In tegendeel, ik zag een houding van zorg en respect. Eigenlijk krijg ik het gevoel dat hij “terugkeert naar het geloof”, maar ik vraag er uiteraard niet naar omdat dit zijn privé zaken zijn.

Ik hoor dat de show populair is. Ik maal niet om mijn gesprekspartners politieke of sociale betrekkingen. Ons contact wordt beperkt tot het bespreken van de Thora – zonder drugs!

Verwante Materialen (Engels):
Latiman.com Post: Drugs and Attainment Are Incompatible
Laitman.com Post: The Foundation of the Wisdom of Kabbalah

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed