Er Zijn Geen Beelden In de Spirituele Wereld

imagesEen vraag die ik ontving: Hoe verklaren de navolgers van Kabbalah het ontstaan en het gebruik van Kabbalistische amuletten en medaillons, met namen van engelen of demonen, zoals Lilith voor de bescherming van baby’s, Ashmodai voor de bescherming van strijders, Velzevul en vele anderen? (Verwijzingen: Hebrew Amulets pag. 20, 51, 125; Jewish Tradition in Art pag. 20). Ik dacht altijd dat het schadelijk was om “betrekkingen” aan te gaan met deze wezens door middel van hun namen, bijvoorbeeld door die namen (Lilith bijvoorbeeld) in de buurt van onbeschermde kinderen te plaatsen. Een naam is een essentie, en als een demon zijn naam geschreven ziet, zou hij of zij de persoon die zo “beschermd” is geen schade kunnen toebrengen. Maar hoe juist is deze veronderstelling, en waarop is die gebaseerd? Ik denk zelf dat het tegenovergestelde waar is: dat een persoon die deze “methoden” gebruikt juist in de macht ervan komt.

Mijn Antwoord: Je moet je hele hoofd leeg laten waaien. In de spirituele wereld zijn er enkel krachten. Die kunnen goed zijn – altruïstisch (de kracht van het geven en van liefde) of slecht – egoïstisch. Maar daar bestaan geen beelden! En ook in onze wereld bestaan er geen beelden.

In het algemeen is er geen verschil tussen onze wereld en de spirituele wereld. Alles hangt af de persoon en van welke krachten hij opmerkt. Hangers, talismans, gebruiksvoorwerpen en ander manieren om namen te gebruiken, hebben geen enkel kracht behalve de psychologische kracht van iemands geloof erin. Dit alles is uitgevonden door onwetende mensen, die de namen van de krachten uit de Kabbalah haalden. Zo zijn ook de godsdiensten ontstaan.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Practical Kabbalah Has No Use for Red Strings
Laitman.com Post: Nature’s Commandments = the Creator’s Laws
Kabbalah Today Article: Kabbalah Explains the Bible
icon for podpress  Perceiving Reality: What is the Essence of Kabbalah? [04:31m]:  Download
icon for podpress  The Human’s Environment [03:55m]: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed