Er Is Geen Verbod Op De Correctie Van Het Egoïsme

What Came First, Religion or Kabbalah?Een vraag die ik ontving: Ik begrijp nog steeds niet waarom de Joden Kabbalah tot nu toe hebben verborgen.

Mijn antwoord: Ik begrijp je: Als Kabbalah is bedoeld ter correctie van de mensheid, een wetenschap is en de wereld op geen enkele manier manipuleert, waarom was het dan verborgen gedurende 5769 jaar, sinds de tijd dat het voor het eerst werd onthuld door Adam? Is er een verbod op het corrigeren van egoïsme?

Het is een feit dat er gedurende de hele geschiedenis maar één periode was waarin Kabbalah werd onthuld. Dat was in het oude Babylonie, dit was een kleine leefgemeenschap waar iedereen elkaar beïnvloedde. Als de maatschappij in deze staat is, een geheel systeem, is het noodzakelijk dat mensen volgens de wet “Heb uw naaste lief als Uzelf” leven. Dit is wat de Babylonische priester Abraham zijn landgenoten verzocht.

Toch luisterden maar een paar mensen naar hem, de mensen waarbij de “punt in het hart” was onthuld. Ze volgden hem en kregen hun naam ten gevolge van de inspiratie: Israel, dit betekent Isra (rechtstreeks) + El (Schepper). De rest koos ervoor zich niet te verenigen, hun egoïsme niet te corrigeren en ook niet om de kwaliteit van liefde en schenken te verzoeken, ze scheidden van elkaar. Daarom is het effect van een geheel systeem verdwenen, van de kleine leefgemeenschap, van de maatschappij, verspreidden ze zich over de gehele wereld.

Ondertussen ontwikkelde Abrahams groep zich en groeide ze tot de tijd, nu 2000 jaar geleden, dat een enorm egoïsme van binnen uit aan de dag kwam. Dat was toen zij (Israel, de joden) neervielen vanaf het niveau “Heb uw naaste lief als Uzelf” naar het niveau van ongefundeerde haat naar elkaar. Als resultaat verloren zij de perceptie van het gehele systeem, en dus ook hun perceptie van gemeenschappelijke liefde, de Schepper verdween ook: de Schepper verborg zich voor hen.

Nu, opnieuw, heeft de wereld een staat bereikt van een geheel system, een kleine gemeenschap, net als in het oude Babylonië. In deze hoedanigheid, waarin alle mensen met elkaar verbonden zijn om te bestaan (voor ons om te overleven) moeten we de voorwaarde “ieder is voor zichzelf verantwoordelijk” in beschouwing nemen. Dit kan alleen bestaan onder de voorwaarde van gemeenschappelijk gegarandeerde liefde. Hoe kunnen we deze kwaliteit bereiken en overleven? Dit is wat de Kabbalah uitlegt. En daarom wordt Kabbalah nu opnieuw onthuld – omdat er de noodzaak voor is.

We hebben precies het wereldwijde systematische egoïsme onthuld dat gecorrigeerd dient te worden, eerder nog dan het individuele egoïsme. Zolang dit egoïsme verborgen was, was Kabbalah – de wetenschap betreffende diens correctie – ook verhuld. Vandaag is het onthuld aan iedereen, omdat iedereen zal zijn houding naar de anderen moeten corrigeren! Dit is de wet van de natuur. Omdat wereldwijd het egoïsme is onthuld, is er geen verbod op de correctie ervan, dus ook geen verbod op Kabbalah. Dus ga je gang en studeer over de staat waarin we zouden moeten zijn in een nieuwe wereld.

(Op de foto bovenaan, zie je mij met op de achtergrond de Toren van Babel. Je moet het gevoel hebben dat het allemaal van jou is!!)

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Egoistic Desires Are Those Not Aimed at Bestowal and Love for Others
Laitman.com Post: The Consequences of Egoism’s Growth
Laitman.com Post: Kabbalah Is for Everyone
Kabbalah Today Article: Havoc in Modern-Day Babylon
Interview With the Future: Part 5 “Spiritual Exile”

Discussie | Share Feedback | Ask a question




"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed