Egoïstische Verlangens Zijn Verlangens Die Niet Gericht Zijn Op Geven En Op Liefde Voor Anderen

egoDrie vragen die ik ontving over het werken met egoïstische en altruïstische verlangens:

Vraag: Wat zijn de “egoïstische verlangens”, en wat betekent “erboven staan”?

Mijn Antwoord: Egoïstische verlangens zijn al die verlangens die niet gericht zijn op het geven aan anderen, het liefhebben van anderen, en het geven aan en liefhebben van de Schepper. Ze worden egoïstisch genoemd omdat je erbinnen naar vervulling verlangt.

“Erboven staan” betekent ze te gebruiken om er onafhankelijk van te worden, en bovendien ze te gebruiken om anderen te vervullen.

Vraag: U hebt uitgelegd dat het “scherm” het verwerpen is van de egoïstische verlangens, het streven om erboven te staan. Wanneer ik iets wil hebben en ik streef ernaar, maar ik bereik het niet, dan zeg ik tegen mezelf dat ik het niet wil wensen, en dat het niet van mij afhankelijk is. Is dit het verwerpen van egoïstische verlangens?

Mijn antwoord: Nee, want je doet dat uit egoïstische motieven: omdat je niet wilt lijden. Daarom verwerp je je verlangen: om de leegte en de pijn ervan niet meer te voelen.

Vraag: Als iemand in de fysieke wereld werkt met absoluut geven, ondanks het gevoel van leegte, dan veroorzaakt het lijden door externe factoren veel verdriet. Wat kunnen we daaraan doen?

Mijn antwoord: Lees veel materiaal over de wereldwijde correctie. Die teksten kunnen genoeg kracht in je opwekken om het Hoogste Licht aan te trekken, zodat je het gemeenschappelijke verlangen en het Licht daarin kunt voelen.

Verwant Materiaal (Engels):
From Chaos to Harmony: The Solution to the Global Crisis According to the Wisdom of Kabbalah

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: Egoïstische Verlangens Zijn Verlangens Die Niet Gericht Zijn Op Geven En Op Lie… Laitman.nl Artikel: Het Alledaagse Leven Geeft Ons Kansen Om Spiritueel Te Stijgen Laitman.com […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed

Vorig bericht: