De Wereld Heeft Meer Aan Jou Als Je Kabbalah Studeert

You Are More Useful to the World As a Kabbalah StudentVragen die ik ontvangen heb over het maken van keuzes in het leven, het begrijpen van de Brieven van Baal HaSulam en over onze voorbereiding op de toekomst:

Vraag: Ik heb te maken met een probleem: ik studeer al twee jaar Kabbalah en nu moet ik voor een jaar het leger in. Ik kan er onderuit komen door geld te betalen (zonder hiermee de wet te overtreden!), en dat zal ook een jaar werk betekenen. Als ik het leger in ga, ben ik niet in staat naar de lessen te kijken, noch om Kabbalah te verspreiden, maar als ik een jaar ga werken, zal ik tijd genoeg hebben om te verspreiden en naar de lessen te gaan. Wat is beter?

Mijn Antwoord: Als je werkt zoals het hoort, Kabbalah studeert en aan je innerlijke correctie en aan verspreiding werkt, dan heeft de wereld meer aan je als je een Kabbalah student bent. Dus als het legaal is, kies dan deze weg.

Vraag: Met betrekking tot de Brieven van Baal HaSulam (Igrot), die te vinden zijn op de kabbalah.info bibliotheek sectie– aan wie schreef Rav Ashlag die?

Mijn Antwoord: Aan jou! Ook al bevatten sommige brieven wat persoonlijke antwoorden en opmerkingen, ze spreken voornamelijk over zaken die door ieder die in de richting van de Schepper gaat, ervaren worden.

Vraag: U heeft Kabbalah aan duizenden mensen verspreid, en ik ben daar een van. (Dank u wel. Ik ben een voorbeeld van het goede dat verspreidingswerk oplevert, ook al doe ik het zelf helaas nog niet). Ik zou graag willen weten: Bereid u iemand voor om u op te volgen, om de lijn van de wijsheid voort te zetten? Of is er geen behoefte aan een leider in het nieuwe tijdperk van de onthulling van Kabbalah?

Mijn Antwoord: De groep zal de leider zijn, de groep die nu aan het leren is om kwesties van management op te lossen. Ze groeien naast mij – en jij hoort daar bij. Elke persoon die de wijsheid van Kabbalah op een minimaal niveau leert, zal anderen moeten dienen. Hij zal ze moeten helpen om te leren de graden van de transformatie van de mens tot aan het niveau van de Schepper te verwezenlijken. Dit werk van het verwerven van gelijkvormigheid aan de Schepper is al begonnen, en de leiders van de nieuwe spirituele opvoeding van de gemeenschappelijke wereldwijde beschaving zullen van bovenaf aangewezen worden.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Spiritual Labor Pains and the Future of Kabbalah
Laitman.com Post: If I Don’t Do It for Myself, Who Will Help Me?
Laitman.com Post: Guidelines for Achieving Unity – Selected Quotes of Baal HaSulam

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed