De Vrede Van Elke Persoon Is Van Iedereen Afhankelijk

What Is Sin In Kabbalah?De eenheid van de maatschappij is de bron van haar welzijn.
Baal HaSulam, “De Vrijheid“:
De eenheid van de maatschappij is de bron van geluk en welzijn, terwijl de scheiding tussen mensen de bron is van alle kwaad. Succes en welzijn zijn afhankelijk van de band tussen mensen en van de eenheid in een wereldwijde gemeenschap.

De hele wereld wordt gezien als één grote gemeenschap
Baal HaSulam, “Vrede in de Wereld“:

In onze generatie, nu elke persoon voor zijn levensbehoeften afhankelijk is van de hele wereld, is elke persoon van de hele wereld afhankelijk zoals een klein radertje in een machine. Daarom kunnen we niet langer spreken van het welzijn of de veiligheid van een enkel land of van een enkel volk, maar alleen van dat van de hele wereld, omdat het goede of het slechte dat iemand waar dan ook treft, afhangt van en gemeten wordt aan het goede of het slechte dat alle mensen op de hele wereld treft.

Dit is zo omdat in onze tijd het welzijn van elke persoon in de wereld afhangt van en gemeten wordt aan het welzijn van alle mensen op de wereld. Omdat we nu zover zijn dat de hele wereld als één gemeenschap wordt gezien. Tegenwoordig wordt elke persoon in de wereld “gevoed” door de hele wereld, en dus is iedereen ook verplicht om te zorgen voor het welzijn van de hele wereld.

De vrede van elk is afhankelijk van iedereen.
Baal HaSulam,”Vrede in de Wereld“:

Iemands handelingen worden als goed of als slecht gewaardeerd naar de mate van het nut dat zij opleveren voor het publiek. Dit laat ons zien waar de correctie moet plaatsvinden, en het is aan ieder individu om in te zien dat zijn persoonlijk welvaren en het welvaren van de gemeenschap een en hetzelfde zijn. Zo zal de wereld haar volledige correctie bereiken.

One Comment

  1. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: De Vrede Van Elke Persoon Is Van Iedereen Afhankelijk […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed