De Spirituele Wortels Van De Drie Religies

Is There a Supreme Judge?Een vraag die ik ontvangen heb: Ik begrijp niet waarom er een verdeling is naar drie religies. Als God één is, waarom hebben we deze verschillen?

Mijn Antwoord: De religies zijn ons gegeven zodat we ons zouden ontwikkelen gedurende de periode van de Scheppers verhulling. Echter als de Schepper onthuld wordt, zullen ze op een natuurlijke wijze nationale tradities worden, ofwel de cultuur van een natie.

In spiritualiteit gaan we vooruit, volgens drie lijnen. Deze drie lijnen worden in onze wereld weerspiegeld, gedurende de periode van verhulling als zijnde drie religies: Islam komt overeen met de rechterlijn, Christendom met de linkerlijn – en het Jodendom met de middellijn.

Dit heeft ook invloed op de structuur van hun kalender: De Islamitische kalender is lunair (gebaseerd op de maan), de Christelijke kalender is solair (gebaseerd op de zon) en de Joodse kalender is lunair-solair (gebaseerd op de beiden). Hoe wist men welk soort kalender ze moesten maken? Dit deden ze doordat alles in onze wereld afkomstig is van de spirituele wortels, en alles in menselijke handelingen wordt bepaald door de uitdrukking van deze wortels in onze wereld. (Echter handelt een Kabbalist bewust, in overeenstemming hiermee, waar anderen het onbewust doen.)

Wat andere leringen betreft, worden ze niet als religie beschouwd, maar als een geloofsovertuigingen of geloven. Hier zijn er ongeveer 3.800 van in de wereld.

Verwante Materialen:
Laitman.com Post: The Solution to the Clash of Civilizations
Laitman.com Post: The Writings of the Last Generation
Chapter from Book From Chaos to Harmony: “The Rise of the Islam”
Baal HaSulam Article: “The Teaching of Kabbalah and Its Essence”
Shamati 179: “Three Lines”

icon for podpress  Lecture in Dusseldorf – Lesson 4 [57:14m]: | Download

2 Reacties

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Spirituele Wortels Van De Drie Religies Laitman.nl Artikel: De Oorsprong En Het Doel Van De Oosterse Leringen Kabbalah Today Article: […]

  2. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: Inquisitie In De 21e Eeuw? Laitman.nl Artikel: De Spirituele Wortels Van De Drie Religies […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed