De Schepper Zal Ons Dwingen Te Verenigen

uniteEen vraag die ik ontvangen heb: Spiritualiteit trekt me niet aan. Ik voel dat ik door mijn leven wil gaan, als een aparte persoon en niet als onderdeel van een groep. Ik heb het beeld dat het doel van spiritualiteit is, al het genot af te stoten. Ik bedoel, wat is er om van te genieten in de spirituele wereld? Ik ben er niet klaar voor om mijn normale leven af te stoten voor spiritualiteit. Hoe kan ik voor een ander verlangen bidden, terwijl dit in feite niet eens mijn eigen verlangen is?

Mijn Antwoord: De Schepper (Kabbalah) zal je niet dwingen om iets te doen. In plaats hiervan, dwingt hij ons door ons te doen lijden in dit leven, en dit duwt de persoon vooruit. Echter is het mogelijk om ons pad van ontwikkeling te versnellen en het makkelijker te maken door gebruik te maken van Kabbalah.

Hoe dan ook, zal iedereen het doel waarvoor ze geschapen zijn ook verwerven: ze zullen gelijk worden aan de Schepper door zich te verenigen in één integraal verlangen. Dit zal gebeuren via Het Pad der Lijden of via Het Pad der Licht, dat terugkeert naar de bron – naar gelijkheid met de Schepper (de eigenschap van liefde en schenking).

Op dit moment onthult iedereen in de wereld gemeenschappelijk lijden, dat maar één oorzaak heeft – het ontbreken van verbinding tussen alle mensen in dit enkele verlangen. Maar de Schepper zal ons dwingen ons te verenigen!

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Humanity Is One Integral, Interconnected Organism
Laitman.com Post: Baal HaSulam Describes the Cause of Suffering and Crises in the World
Laitman.com Post: On Pleasure and Suffering
Shamati #4 “What Is the Reason for the Heaviness One Feels when Annulling before the Creator in the Work”

icon for podpress  Kabbalah on Suffering: | Download

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed