De Mysterie Van Liefde Kan Niet Ontrafeld Worden Door Chemie

thin lineNieuws Rapportage (van BBC News):Is liefde slechts een chemische cocktail?” – In een schrijven, in het gerespecteerde wetenschappelijke blad Nature, verdedigt professor Young, dat liefde verklaard kan worden door een reeks neuro-chemische gebeurtenissen in specifieke gebieden van de hersens… Onderzoekers hebben ontdekt dat oxtocyn betrokken is bij het koppelen van een mannelijke en een vrouwelijke prairie vole (bepaald soort veldmuis), die net zoals mensen, een intense band met elkaar vormen, die een lange tijd blijft bestaan.

Mijn Commentaar: Liefde brengt, net zoals elk ander gevoel, fysiochemische reacties teweeg in een organisme. Anders zouden we het niet voelen. Echter zijn deze reacties slechts een externe manifestatie, ofwel het resultaat van onze gevoelens.

Wetenschappers proberen onze problemen achterstevoren op te lossen: ze suggereren dat we ons gevoel beïnvloeden door middel van drugs of chemicaliën. Wetenschap benadert de situatie uit de enige hoek dat het kan.

Aan de andere kant, legt Kabbalah uit dat het fundament van alle materie, het verlangen om te genieten is. Bovendien, leert Kabbalah ons hoe onze verlangens te veranderen en ze te besturen. Dan zullen we in staat zijn om alle andere veranderingen te controleren, die slechts het resultaat zijn van de verlangens en de veranderingen die deze ondergaan.

De verdeling van natuur naar levenloos, vegetatief en dierlijk niveau is tevens niets anders dan gradatie van het verlangen om te genieten – “om zichzelf in stand te houden en te ontwikkelen” of “om dichterbij te komen bij dat wat voordelig is en verder weg te komen bij dat wat schadelijk is”.

Wetenschap kan de mysterie van liefde niet ontrafelen – dit kan niet door middel van chemie opgelost worden. Kabbalah aan de andere kant, leert ons hoe we onze gevoelens kunnen veranderen, en zelfs hoe we boven ze uit kunnen stijgen. Binnenin onze getransformeerde gevoelens, die van haat naar liefde voor de naaste zullen veranderen, zullen we de “buitenwereld” waarnemen – de Hoogste Wereld, een staat die eeuwig is en onafhankelijk is van ons lichaam.

Dit is liefde, maar niet de stoffelijke soort.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Quantum Physics: A Journey to Flatland
Laitman.com Post: Some Quotes by Albert Einstein
Kabbalah Today Article: Love, Deciphered
Lecture: Unconditional Love
Article: “Kabbalah as Compared with Other Sciences”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed