De Methode Van Kabbalah Om De Wereld Te Verbeteren Is Uniek

changeTwee vragen die ik ontving over mensen die geen Kabbalah studeren:

Vraag: Degenen die het punt in het hart voelen, ontvangen reeds slagen van het lot om ze het aangewezen pad te doen volgen. Maar hoe zit het met de rest van de mensen?

Mijn Antwoord: Iedereen wordt naar het doel toe gedwongen door de slagen van het lot, omdat we onbewust, onder invloed van die slagen en door het vermijden van het lijden, al over een gedeelte van het pad gaan – dat gedeelte dat vooraf gaat aan de onthulling van het punt in het hart. Nadat het punt in het hart in ons onthuld wordt, ontvangen we de slagen nog steeds, maar dan ontdekken we geleidelijk de reden erachter en hun doel.

Vanaf dat moment, moeten we al bewust naar het doel (de Schepper) streven, door middel van ons eigen toegevoegde verlangen – een verlangen dat we niet van boven ontvangen, maar dat we krijgen van onze omgeving (de groep).

Vraag: Voor zover ik weet, is er geen groep in Frankrijk, die dicht bij mij in de buurt zit. Zijn er plannen om een groep op te richten? Ik ben nieuw wat Kabbalah betreft en ik voel me een beetje eenzaam door steeds in mijn eentje voor het computerscherm te zitten, ook al zijn er andere studenten in mijn land die zich net zo voelen.

Mijn vrouw is niet tegen het studeren van Kabbalah. Ze zegt dat het oké is, omdat het enigszins “Bijbels” is. Maar ik ben er nu al bang voor dat de gemeenschap haar zal beïnvloeden en dat zij me het betrokken raken bij “satanistische” zaken kwalijk zal nemen. Hoe moet ik hierop reageren? Ik weet zeker dat het een strijd zal worden, maar ik wil niet stoppen met Kabbalah te studeren.

Mijn Antwoord: De globale verbinding tussen alle mensen wordt in de wereld onthuld, en door het niet conform eraan zijn van de menselijke relaties ( en de tegenstand ertegen!), zal de Natuur dusdanig zware slagen toebrengen aan de mensheid – van klimaat tot ecologie – dat mensen er snel achter zullen komen dat de methode van Kabbalah om de wereld te verbeteren de enige is.

Maar we moeten op alle mogelijke manieren de mens van vandaag proberen te informeren over de reden voor de crisissen en voor het lijden, om zo de ontwikkeling van de mensheid te verplaatsen van het pad van het lijden naar het pad van bewuste correctie. Dan zal het lijden vervangen worden door een goedgunstige behandeling van de mensheid door de Natuur.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Let Others Mature On Their Own
Laitman.com Post: Who Can I Talk to About Kabbalah?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed