De Komst Van De Messias

A Day for Each YearTwee vragen die ik ontving met betrekking tot de Messias:

Vraag: Het Boek van Zohar zegt dat voor de komst van de Mashiach Ben David (Messias zoon van David), de Mashiach Ben Yoseph (Messias zoon van Josef) zal komen. Er zal een voorbereiding zijn op de komst van de Messias. Is de huidige toestand van de wereld (de crisis) deze voorbereiding? En wat voor soort of kracht is de Mashiach Ben Yoseph?

Mijn antwoord: De Mashiach Ben Yoseph is de openbaring van de moderne methode van correctie door de Ari in de 16de eeuw. De huidige toestand van de wereld is het begin van de openbaring van de Schepper of de voorbereiding voor Zijn openbaring. De snelheid van dit proces hangt van ons af.

Vraag: Is de Messias de naam van het Licht dat sterk genoeg is voor het verheffen van de rechtvaardigen en de zondaars naar de Schepper – iedereen tezamen, als antwoord op de bede van mensheid na het erkennen dat het onmogelijk is om in deze wereld te blijven leven? Of is een persoon naar deze wereld gezonden met de kracht om het Licht genaamd Messias aan te trekken?

Mijn antwoord: De Messias is de openbaring van de Schepper. Deze handeling (openbaring) van het Hoogste Licht vindt plaats tezamen met de openbaring van de kennis der natuur van de schepping, zijn plan, zijn ontwikkeling en doel. Dit wordt bereikt door het verspreiden van deze kennis (“oproep van de Messias”) bij diegene die reiken naar het doel van de schepping. Naar de mate dat mensen weerstand bieden tegen dit proces, hun intenties en handelingen – de kracht van hun weerstand, zullen we lijden.

Verwante Materialen (Engels)
Laitman.com Post: The Third Temple and the Coming of the Messiah
Laitman.com Post: The Messiah – the Force that will Correct the World
Kabbalah Today Article: Echoes of the Future
Chapter 10 from the Book The Kabbalah Experience – “The Messiah and the End of Days”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed