De Hemel Is Het Gevoel Van Behagen Door Gelijkheid Met De Schepper

heavenVragen die ik kreeg over hemel en hel, over dromen, en over psychische aandoeningen:

Vraag: Ik begin me te interesseren voor Kabbalah en mijn eerste vraag is: bestaan hemel en hel?

Mijn Antwoord: Hel is iemands erkenning dat zijn egoïsme slecht is, en zijn schaamte over de manier waarop hij dat op dit moment gebruikt (niemand wordt beoordeeld op zijn verleden). De hemel is het gevoel van behagen dat wij voelen als wij in overeenkomst zijn met de Schepper, en als wij streven naar onzelfzuchtig geven en naar liefde.

Vraag: Enkele maanden geleden keek ik naar een uitzending van uw ochtendlessen waarin u uitlegde dat een mens de middelen soms verwart met het doel – de gastvrouw met de werkster. Kunt u dat alstublieft nogmaals uitleggen?

Mijn antwoord: Het belangrijkste in het leven is altijd om een duidelijk onderscheid te maken tussen wat het middel is – de hele wereld, en wat het doel is – de Schepper. Meer hierover is te vinden in: “Inleiding tot Talmud Eser Sefirot.”

Vraag: Ik heb een vraag over dromen. Ik droomde deze week dat mijn tanden afbraken. De droom was best eng en de volgende dag las ik in een Kabbalistisch dromenboek dat dit iets slechts betekent. Ik wilde u vragen wat je in een dergelijk geval moet doen?

Mijn antwoord: Vergeet de droom en streef naar het doel.

Vraag: Uw stuk Psychiatry and Kabbalah is mij nog niet geheel duidelijk: kunnen mensen met een bipolaire aandoening studeren? Ik heb deze aandoening en het is heel belangrijk voor mij om te weten of ik al of niet kan studeren. Ik wil mijn tijd niet verdoen.

Mijn Antwoord: In zulke gevallen sta ik het toe, maar slechts met mate.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: On Life, Death and Free Choice
Laitman.com Post: Confidence
Laitman.com Post: Where Do Thoughts, Ideas, and Dreams Come from?
Introduction to the Book of Zohar. Items 13-18

icon for podpress  “Kabbalah Revealed” Episode 13: Defining the Goal [25:09m]: Play Now | Play in Popup | Download

2 Reacties

  1. Hi,

    what’s wrong with your “Play Now” , ‘Play in Popup” links? They are fake  and none of them works throughout  the whole blog.

    Did you ever click on those links? Check them out .

  2. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Hemel Is Het Gevoel Van Behagen Door Gelijkheid Met De Schepper Laitman.com Post: Our Desires Are Cleansed by Suffering Talk: “Reward and Punishment” Article: […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed