De Gedachte Is De Krachtigste Kracht In De Wereld

Attaining Correction With Less BloodshedEen vraag die ik ontvangen heb: Hebben gedachten van iemand die spiritueel vooruitgang maakt meer invloed op de wereld dan de gedachten van iemand wiens punt in het hart nog niet is ontwaakt?

Mijn Antwoord: Onze egoïstische verlangens en gedachten (het hoofd en het hart) hebben geen enige invloed op de wereld, aangezien ze volledig van Boven bestuurd worden. Waarom wordt er dus geschreven dat alle gedachten en verlangens van de mens de wereld beïnvloeden? Dit komt doordat de wereld beïnvloed wordt door de mate van iemands gebrek aan correctie, ofwel iemands mate van verschil met de Reshimo die in hem opduikt. Echter wordt de wereld niet beïnvloed door iemands persoonlijke wensen.

Met andere woorden, als iemand ongecorrigeerde verlangens en gedachten heeft, beïnvloedt hij de wereld door middel van zijn gebrek aan correctie. Echter, de enige bewuste en directe invloed die we kunnen hebben, is door middel van een verlangen dat overeenkomt met het Reshimo ofwel de richting van onze ontwikkeling. Met andere woorden, het is alleen mogelijk door middel van het realiseren van het Reshimo op een correcte wijze.

Uiteraard is alles afhankelijk van de kracht van ons scherm, de eigenschap van schenking – alleen dit beïnvloedt de wereld. De gedachte is de krachtigste kracht in de wereld. En in het algemeen gesproken, des te groter de kracht is, des te meer verborgen het is voor ons. Als een persoon spiritueel stijgt, vergroot zijn kracht van zijn gedachten. Fysieke krachten werken alleen in onze dimensie van tijd, plaats en beweging, daar waar de spirituele krachten niet beperkt worden door ruimte, tijd en of plaats. Zie Baal HaSulam’s artikel “Thou Hast Hemmed Me In Behind And Before“.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Evil Eye Is Our Own Egoism
Laitman.com Post: The Only Point of Freedom Is Your Reaction to the Creator 

2 Reacties

  1. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: De Gedachte Is De Krachtigste Kracht In De Wereld […]

  2. […] Verwante Materialen: Laitman.nl Artikel: De Gedachte Is De Krachtigste Kracht In De Wereld […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed