De Echte Crisis Ligt Nog In Het Verschiet

doEen vraag die ik ontving: Is de crisis voorbij?

Mijn antwoord: Ik ben geen econoom, maar naar mijn mening ligt de echte crisis nog voor ons. Deze mening baseer ik op ware gegevens, en op het feit dat we nog niet hebben geconcludeerd dat wij onszelf moeten corrigeren. Tenslotte was het doel van de crisis ons op te wekken tot correctie.

Nu zien we de crisis op de beurzen, maar het kan nog een jaar duur totdat zij manifest wordt in de economie. De tsunami van de financiële crisis heeft de mensheid nog niet bereikt. Voorlopig worden de dalingen op de aandelenbeurs voornamelijk opgevat als aankondigingen van de komende financiële crisis.

Hoe zal die zich manifesteren? Er zal een golf van werkeloosheid komen, een daling van de lonen, en het vrijwel verdwijnen van high-tech, een scherpe daling van de vastgoed prijzen, toenemende inflatie, faillissementen, nationalisatie van banken, en het verdwijnen van de spaargelden van investeerders. En dit zal doorgaan totdat wij erkennen wat crisis veroorzaakt – wijzelf!

Nieuwsbericht (van zibb.com): De koning van Saudi Arabië, Abdallah Bib-Abn-al-Aziz zei in een interview: ” Monetaire deskundigen en de leiders van de voornaamste landen die door de crisis geraakt worden, verwachten dat de crisis binnen anderhalf jaar voorbij zal zijn. Volgens hen moeten ze mensen weer vertrouwen geven en hen geruststellen. Wanneer deze internationale gigantische economieën samenwerken, denk ik dat ze de crisis kunnen doorstaan, net zoals ze vorige crisissen doorstonden.”

Mijn Commentaar: Lang leve de koning! Hij heeft gelijk wanneer hij echte samenwerking bedoelt, zoals passend is in een klein dorp of in een familie. Hieruit blijkt dat de mens begint te veranderen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Kabbalah’s Solution to the Financial Crisis Differs from the Common Sense Solution
Laitman.com Post: The Crisis Will Last As Long As Necessary
Laitman.com Post: How Long Will the Crisis Last?

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed