De Crisis Zal De Oorlog Tussen De Seksen Uitwissen

laitman_2008-11_wife-olga_100Twee vragen die ik ontving betreffend relaties tussen mannen en vrouwen:

Vraag: Er is nog steeds de onopgeloste vraag betreffende het gedrag tussen man en vrouw, alle conflicten tussen hen als model voor alle conflicten in elke relatie: als dit conflict niet wordt opgelost zal er geen oplossing zijn voor alle andere relaties.

In deze moderne wereld zoeken vrouwen een manier om gelijkwaardig te zijn aan mannen, niet door hetzelfde werk te doen maar door dezelfde acceptatie te krijgen als mannen die hun globale spelletjes spelen terwijl vrouwen bezig zijn de huishoudens te runnen en we weten allemaal dat zonder dat niets werkt in deze wereld.

Wat is het gewenste gedrag in het toekomstige system? En wat denkt Mevrouw Laitman over Meneer Laitman in deze kwestie? Iedereen ziet Mevrouw Obama, Mevrouw Clinton, maar niemand ziet mevrouw Laitman!

Mijn antwoord: De strijd tussen de seksen is bedacht. De crisis zal dit laten verdwijnen en iedereen terugbrengen in zijn normale rol. En als we van onze normale rol uitgaan zullen we ons allemaal comfortabel voelen.

Toen ik studeerde met Rabash wijdde Mevrouw Laitman veel van haar fysieke en emotionele energie aan de zorg voor het gezin van mijn leraar en zij heeft mij altijd geholpen op mijn pad. Zij steunt mij nog steeds tot op de dag van vandaag!

Echter, “Kol Kvoda Bat Melech Pnima” (de grootsheid van een vrouw ligt in haar bescheidenheid) – zij wil niet in de schijnwerpers staan of zichzelf aanprijzen en beroemd zijn. Ze heeft geen verlangen om het publiek te amuseren. Ze heeft haar kinderen en kleinkinderen en zij is volledig tevreden ermee!

Vraag: In een voordracht betreffende mannen en vrouwen zei U: “Als we een goed, gelukkig en succesvol gezin willen met goede kinderen, dan moeten we ons innerlijk corrigeren, dit zal dan uiterlijk uitspreiden.” Dus, als we nog steeds ongecorrigeerd zijn, waarom zouden we dan trouwen en kinderen krijgen die miserabel zullen zijn?

Mijn antwoord: Zodat je wat te corrigeren hebt! Volgens de traditie worden een bord en een glas gebroken tijdens de verloving en de huwelijksceremonie, dit zinspeelt op het feit dat we ons pad gebroken en ongecorrigeerd beginnen, en we moeten ons samen corrigeren in het huwelijk (Zivug) Vandaar dat een man en een vrouw zich verenigen zodat de Schepper tussen hen onthuld kan worden (Ish Ve Isha Ve Shechina Beynechem).

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Woman = Desire
Laitman.com Post: Man, Woman and Divinity Between Them
Between Men and Women
A Step Towards Kabbalah, Men and Women
Talk: Do Not Repeat the Mistakes! Recollections of Feiga Ashlag, the Widow of the Late Rav Baruch Ashlag

icon for podpress  Lecture at the Study Center “Kabbalah for the Nation”: Women’s Spiritual Development [01:39:11m]: | Download

One Comment

  1. […] Materialen: Laitman.nl Artikel: De Crisis Zal De Oorlog Tussen De Seksen Uitwissen Laitman.nl Artikel: Jonge Volwassenen Verwerpen Het Huwelijk Omdat Het Wereldwijde Egoïsme Onthuld […]

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed