De Crisis Duurt Zolang Als Nodig Is

lastNieuwsbericht: (van Columbia Journalism Revi): Degenen die hopen op een snelle opleving zullen waarschijnlijk teleurgesteld worden. Economen en andere deskundigen zeggen over het algemeen dat de huizenprijzen pas in de tweede helft van 2009 hun dieptepunt bereiken, en sommigen verwachten zelfs dat die bodem pas in 2011 of in 2012 bereikt wordt. Zelfs als de prijzen niet verder zakken, kunnen ze nog jaren met de bodem over de grond blijven slepen.

Dowel Meyers, hoogleraar stadsontwikkeling en demografie aan de University of Southern California, waarschuwt dat de pensionering van babyboomers gedurende de volgende twee decennia waarschijnlijk in veel regio’s de huizenprijzen zal drukken…want er zullen heel wat meer verkopers dan kopers zijn.

Dus hoe lang zal de crisis duren?

Mijn Commentaar: Er is een Latijnse uitdrukking: Quantum satis – “zoveel als nodig”. Deze uitdrukking wordt bijvoorbeeld gebruikt om een ongespecificeerde hoeveelheid verdunningsmiddel aan te geven, en het betekent: zoveel als opgenomen kan worden, zoveel als voldoende is.

Dus de crisis zal doorgaan totdat we ons realiseren dat het slechts de uitdrukking is van ons wederkerige, gedeelde egoïsme, en dat de enige manier om de crisis te boven te komen is door ons egoïsme te corrigeren. Vandaar dat de tijd ons niet zal genezen, maar juist grotere crisissen zal brengen. Bijvoorbeeld:

Nieuwsbericht: 11.000 afgevaardigden uit 185 landen zijn bijeengekomen in de The United Nations Climate Change Conference, waar wetenschappers hun zorgen uiten dat de mensheid slechts een jaar de tijd heeft om een realistisch plan uit te werken om de Aarde te redden van de fatale gevolgen van de opwarming.

Mijn Commentaar: Het is mogelijk dat we verschillende manifestaties van de crisis tegelijkertijd ervaren. Omdat er maar één onderliggende oorzaak is voor alle crisissen: onze egoïstische relaties, die alleen gecorrigeerd kunnen worden door het Licht dat neerdaalt gedurende de studie van Kabbalah. Dus studeer en kijk naar Kabbalah TV. Dit is geen advertentie maar een advies! Kabbalah vertelt ons over onze gecorrigeerde staten. Wanneer je deze bestudeert (of het nu door lezen, luisteren of kijken is) kom je in contact met die staten en je trekt de energie ervan naar jezelf toe, met andere woorden, je trekt het Licht aan uit deze gecorrigeerde toestanden. Het Licht corrigeert je, en dan verdwijnt de crisis!

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Only the Creator’s Revelation Can Correct the World
Laitman.com Post: Is There Anything We Can Do About the Crisis?
Free online Kabbalah course

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed