Concentreer Je Op Intenties In Plaats Van Verlangens

desiresEen vraag die ik ontvangen heb: Aangezien het egoïsme door alle fases van zijn ontwikkeling moet gaan, kunnen we aan de hand van zijn wensen in dit leven zeggen op welk stadium van ontwikkeling de persoon zich bevindt? Laten we bijvoorbeeld stellen dat de persoon zich aangetrokken voelt tot kennis, betekent dit dat hij reeds door andere stadia geweest is? En moeten we onszelf dwingen te ontwikkelen en manieren vinden om onze verlangens te ontwikkelen?

Mijn Antwoord: We moeten geen aandacht schenken aan onze verlangens. Ze verschijnen in ons zonder dat we er controle over hebben, volgens de wetten van de ontwikkeling van de ziel. We moeten ons in plaats daarvan concentreren op onze intentie: hoe we ons verhouden tot de verlangens die in ons verschijnen, of we ze wensen te verwezenlijken “voor onszelf” of “omwille van anderen” (door ons met de groep te verbinden en de authentieke teksten te bestuderen).

Welke verlangens in je verschijnen of veranderen is iets wat niet van jou afhankelijk is. Het is afhankelijk van een meervoud redenen – de innerlijke redenen binnen je in, en de externe redenen die bepaald worden door de algemene toestand van de zielen, het systeem waar je in zit.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: Intention and Action
Laitman.com Post: By Changing Our Intentions, We Change the Whole of Reality
Kabbalah Today Article: Cracking the Happiness Code
Article: “Love for the Creator and Love for the Created Beings”
Article: “From the Mouth of a Wise Man – Foreword”
Chapter from Book Wondrous Wisdom: “Intention – Our Work”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed