Benijd De Miljardairs Niet

America - Optimistic, and Why?Nieuwsrapportage (van CNN): De CEO van Merril Lynch verzocht een bonus van 10 miljoen dollar – omdat hij in 2008 Merrill Lynch een verlies van 11,67 miljoen dollar bezorgde…in de tijd dat Wall Street rivalen zoals Lehmann Brothers en Bear Stearn totaal instortten – … is deze man gek?

Dit was het voorpaginanieuws van The Wall Street Journal vorige maand, daarom kwam in de late namiddag Mr. Thain tot zijn zinnen en weerlegde zijn bonus verzoek. Publiekelijk te kijk worden gezet kan zeker een motivatie zijn.

Mijn Commentaar: Ik denk niet dat het iets te doen had met schaamte. Schaamte was iets dat hij niet kon voelen, net zoals hij niet kon begrijpen dat het een tactloos verzoek was. Ik denk dat het simpelweg was verteld dat dit was wat hij moest doen: zijn verzoek terugtrekken. Bovendien, hij krijgt zijn bonus misschien wel “onder de tafel”.

Deze mensen zijn onverzadigbaar en schaamteloos omdat zij ijdel proberen zichzelf te vervullen met lege nummers en getallen. Maar ze eindigen alleen maar met een leger gevoel dan tevoren!

Het Boek van Zohar verklaart dat alles dat we ontvangen dat boven onze noodzakelijkheden uitgaat in ons een groter verlangen transformeert welk nooit vervuld zou kunnen worden. Vandaar dat een persoon fanatieker wordt in het najagen van vervulling die hij niet nodig heeft, vervulling die buitensporig en niet noodzakelijk is voor zijn bestaan. Zodoende is hij altijd ontevreden, tot hij dood gaat.

Ein Adam Met Ve Hatzi Taavo Be Yado“- Een persoon gaat dood zonder ook maar half vervuld te zijn”. Dit is omdat iemands pogingen om vervuld te raken zijn leegte enkel verdubbelen. Dus in plaats van jaloers te zijn op deze miljardairs zou het je beter gaan als je de methode van authentieke, eindeloze en perfecte vervulling zou gebruiken.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Peace of Every Person Depends on Everyone
Laitman.com Post: The Environment and I
Laitman.com Post: The Conditions for Correcting the Soul

Nederlandse Vertaling:
Laitman.nl Post: De Omgeving En Ik

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed