Begin Met Een Lege Pagina In Het Boek Van Het Leven

We Are In the Center of All the WorldsDrie vragen die ik ontvangen heb hoe zich te verhouden tot het verleden en de toekomst:Vraag: Ik studeer al zes jaar Kabbalah. Gedurende dit laatste jaar voel ik me bezwaard door de herinneringen van de slechte dingen die ik aan anderen heb gedaan in het verleden. Kunt u mij advies geven over hoe hier vanaf te komen?

Mijn Antwoord: Alles wat jou in het verleden overgekomen is, was voor je “opgezet” door de Schepper. Vanaf dit moment ben je net een pasgeboren baby. Begin dus met een lege pagina in het “boek van het leven”, waarin je al je verlangens, gedachten en handelingen schrijft.

Vraag: Als ik een aantal dagen Kabbalah boeken niet open en niet naar uw lessen luister, waarom voel ik dan dat ik terugzak? Waar gaat alles heen wat ik in het verleden “verdiend” heb?

Mijn Antwoord: Jouw egoïsme blijft altijd groeien. Dit is de reden waarom je het voortdurend moet blijven opladen door middel van de methode van correctie. Anders zal je zeker terugzakken.

Vraag: Hoe kunnen we onze volgende spirituele staat en fysieke handeling voorspellen?

Mijn Antwoord: Het volgende spirituele niveau is niet te voorspellen, omdat het gevoeld zal worden binnenin je nieuwe verlangens en eigenschappen.

Verwante Materialen (Engels):
Laitman.com Post: The Past Was Up to the Creator, But the Future Is Up to You
Laitman.com Post: The Consequences of Egoism’s Growth
Laitman.com Post: Babies – Physical and Spiritual
Chapter from Book Attaining the Worlds Beyond: “Grasping Higher Spiritual Levels”
Chapter from Book Kabbalah Revealed: “Up the Ladder”
Talk on Baal HaSulam Article: “Finding the Creator Within”

Discussie | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah & het Doel van het Leven" Reacties RSS Feed